Op 27 oktober 1944 trokken de bevrijders onze regio binnen. In Chaam waren dat Canadezen, in Goirle en Tilburg Britten en in Gilze Polen. Een dag later, op 28 oktober 1944 dus, bereikten Britten Wouw en Rijen, Poolse bevrijders bereikten Bavel, Dorst en Molenschot, terwijl de Amerikanen Rijsbergen bereikten.
Op 29 oktober waren het de Canadezen die Heerle, Moerstraten en Ulvenhout bereikten terwijl de Amerikanen binnentrokken in Sprundel en Sint Willebrord. De Britten bereikten op die dag Kaatsheuvel, 's Gravenmoer en Dongenvaart, terwijl de Polen Breda introkken.
Op de 30e oktober in 1944 kwamen de Canadezen aan in Tholen en Halsteren terwijl de Britten Roosendaal, Kruisland, Oud-Gastel, Dongen, Sprang-Capelle, Waspik, Raamsdonk, Oosteind en Oosterhout bereikten. Amerikanen waren op deze 30e oktober aangekomen in Rucphen, Zegge, Bosschenhoofd, Oudenbosch, Hoeven en Etten-Leur en de Polen tot slot in Prinsenbeek en Teteringen.
Na deze dag waarop er veel dorpen werden bereikt, volgde een rustige laatste oktoberdag waarop Lepelstraat bereikt werd door de Canadezen en Raamsdonksveer door de Britten. Op 1 november valt er geen bevrijding te melden en op 2 november alleen die in Standdaarbuiten door Amerikaanse eenheden, het eerste dorp in de huidige gemeente Moerdijk dus. Noordhoek volgde een dag later, op 3 november dus, ook door Amerikaanse bevrijders. De Polen bereikten ondertussen op diezelfde 3e november Den Hout, de Britten Stampersgat en de Canadezen Welberg.
Op 4 november waren het de Britten die Fijnaart bereikten terwijl de Poolse bevrijders dat deden in Terheijden, Wagenberg, Helkant en Made, de eerste dorpen in de huidige gemeente Drimmelen dus. Ook op die 4e november stonden de Canadezen in Sint Phillipsland, Nieuw-Vossemeer en Steenbergen.
Op 5 november trokken de Britten verder naar Dinteloord, Oudemolen en Klundert en de Canadezen naar Dintelsas. De Polen waren ondertussen aangekomen in Geertruidenberg, het dorp Drimmelen, Hooge Zwaluwe en Zevenbergschen Hoek terwijl de Amerikanen Zevenbergen bereikten.
Op 6 november waren het de Poolse bevrijders die Langeweg en Lage Zwaluwe bereikten, de Britse bevrijders kwamen aan in Heijningen en Helwijk. Ook op die 6e november werden de Moerdijkbruggen opgeblazen. Een dag later, 7 november dus, waren het de Britten die in Willemstad aankwamen en pas twee dagen daarna was het dorp Moerdijk de laatste kern die bevrijd werd. Dat was dus op 9 november 1944.