De kinderen van Kibeo en Wiedewei hebben een modderige week voor de boeg

Op donderdag 29 juni is het Nationale Modderdag, maar bij Kibeo en Wiedewei kunnen ze er geen genoeg van krijgen. Daarom wordt deze dag uitgesmeerd tot een hele ‘modderweek’! Van glibberen en glijden tot modderschilderijen maken en koken in de modderkeuken. Spelen in de modder is leuk én leerzaam, maar kent nog veel meer voordelen!

Een week lang staat alles in het teken van modder

Kibeo en Wiedewei zijn toonaangevende kinderopvangorganisaties die het belang van spel en ontdekking van de natuur erkennen. Van kliederen in de modder tot modderschilderijen maken. Of wat dacht je van een modderkeuken met een pan vol moddersoep? Tijdens modderweek (maandag 26 t/m vrijdag 30 juni) doen de kinderen bij Kibeo en Wiedewei verschillende activiteiten waardoor ze kennis maken met modder. Zo ontdekken en verkennen ze de natuur op een speelse manier. Naast dat dit ontzettend leuk en leerzaam is, heeft spelen in de modder nog een heleboel andere voordelen!

Spelen in de modder kent een heleboel voordelen. Tijdens de modderactiviteiten zijn de kinderen vanzelfsprekend buiten. En buiten zijn is gezond! Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D en niet te vergeten voor lichaamsbeweging, wat een gezonde leefstijl bevordert. En wist je dat spelen in de modder positief bijdraagt aan de weerstand van kinderen? Dit zorgt voor een beter immuunsysteem.

Daarnaast is spelen in de modder goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen, doordat ze bezig zijn met verschillende vormen en structuren. Tegelijkertijd dompelen ze zich helemaal onder in hun eigen fantasiewereld en bedenken ze zelf spellen met hun eigen regels. Dit is goed voor de ontwikkeling van hun creativiteit en verbeeldingskracht.

Dat wordt dus een leuke en leerzame, maar vooral blubberige week!