Kermis Made

Datum 24/09/2021 - 28/09/2021
Tijden Variërend
Locatie Centrum Made
Toegangsprijs Nvt

Vrijdag 24 september 2021: open van 16.00 – 23.00 uur

Op vrijdag gelden de huidige coronamaatregelen nog. Dat betekent dat er maximaal 1200 bezoekers tegelijkertijd op de kermis mogen zijn, de bezoekers 1,5m afstand van elkaar moeten houden en er één vaste looproute is. Hierdoor is het gebied die dag afgezet met hekken. De ingang van de kermis is dan bij de Marktstraat aan de kant van de rotonde en er zijn twee uitgangen: één bij het Valkenbergplein en één bij het Molenplein. De verplichte looprichting loopt daarmee van de ingang naar een van de twee uitgangen. Het is eenrichtingsverkeer, ook tussen het Valkenbergplein en de Marktstraat. Bewoners, ondernemers en medewerkers van bedrijven in het afgesloten gebied krijgen gegarandeerde toegang door middel van polsbandjes. Zij tellen niet mee voor het maximale aantal bezoekers, maar het winkelend publiek wel.

Zaterdag 25 t/m dinsdag 28 september 2021: open van 14.00 – 23.00 uur
Met ingang van 25 september vervallen een aantal coronamaatregelen. Hierdoor is de kermis op zaterdag t/m dinsdag geen afgesloten terrein meer, is er geen verplichte looproute en hoeft er geen 1,5m afstand gehouden te worden. Wel gelden dan de regels van de Rijksoverheid met betrekking tot toegangsbewijzen voor de horeca, incl. identiteitsbewijs vanaf 14 jaar.

In de voorbereidingen is er overleg geweest tussen de gemeente en de horeca en de winkeliersvereniging in het kermisgebied. De ondernemers en bewoners ontvangen nog aanvullende informatie vanuit de gemeente over de maatregelen rondom corona, bereikbaarheid etc.

Prikkelarme uren
Speciaal voor mensen die wel graag naar de kermis gaan, maar niet zo goed tegen fel licht, lichtflitsen of harde geluiden kunnen, zijn er ook dit jaar weer de ‘prikkelarme’ uren. Die zijn op dinsdag 28 september van 15.00 tot 17.00 uur. De muziek gaat dan zachter of uit en ook de lichten worden gedempt.

Evenementenkalender