Hoe is het nu met Ad Fens?

In februari van dit jaar plaatsten wij een oproep over en voor Ad Fens uit Raamsdonksveer. Ad heeft in 2015 een ernstig arbeidsongeval gehad, waaraan hij een beschadiging aan zijn zenuwbanen en een verlamming in zijn onderbeen heeft overgehouden. Ad kan alleen nog maar op bed kan liggen. Wij berichtten u, na de schreeuw om hulp van zijn vrouw José, dat Ad in Nederland is uitbehandeld maar in Amerika nog wél behandeld kan worden. Een GoFund-actie werd opgezet en inmiddels is er een bedrag van maar liefst 22.000 dollar opgehaald. Maar dat is helaas nog niet genoeg. We mochten van José een update ontvangen, over de behandeling van Ad en het feit dat José is gestopt met haar winkeltje in de Nieuwstraat in Made om voor haar man te zorgen.


De update van José:

Op weg naar herstel

4 december 2015 de dag waarop het leven van Ad Fens 180° veranderde. Van een hard werkende man, aangenaam druk en sociaal, naar een leven waarin hij voornamelijk in bed ligt. Alles wat hij leuk vond om te doen naar nu niets kunnen doen, is voor ons onbegrijpelijk. Jarenlang heeft hij door Europa gereden voor zn werk. Erg onafhankelijk, maar sinds die ene dag is hij juist erg afhankelijk van iedereen voor hulp. Dit heeft niet enkel een impact op zn lichaam maar ook op zn emoties. Aan het arbeidsongeval nu 42 maanden geleden, hield hij een zenuwbeschadiging en verlamming in het onderbeen over.

Hij is nu behandeld in vijf verschillende ziekenhuizen, is gezien bij vele artsen en elke arts schrijft iets anders voor, geeft een injectie hier en daar, maar het resultaat; meer pijn en totaal geen verbetering. De artsen in Nederland hebben gezegd dat hij er maar mee moet leren leven, 24/7 ondraaglijke pijn en bijna niet meer in staat om te lopen.

Maar we geven niet op, in Baltimore – Maryland is de wereldberoemde John Hopkins Medical Center voor geavanceerde behandeling en onderzoek. Hopkins-patiënten hebben toegang tot de nieuwste beeldvormende en diagnostische hulpmiddelen die beschikbaar zijn en er is een lange geschiedenis van wetenschappers die geavanceerde patiëntzorgtechnologieën ontwikkelen. De kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van de meest gecompliceerde gevallen door tertiaire zorg en ze hebben een mogelijke behandeling gevonden voor Ad. John Hopkins' Neurochirurg Dr. Bydon heeft voorgesteld om een wervel te verwijderen die de druk zal wegnemen van de zenuwbanen. Na de ingreep zal Ad door een langdurig revalidatie programma moeten gaan om weer kracht terug te krijgen in de spieren en mogelijk te lopen.

John Hopkins-specialisten behandelen jaarlijks bijna 10.000 mensen met perifere neuropathie. John Hopkins in Baltimore is één van de top medische centra voor neurologie en neurochirurgie in de Verenigde Staten. Er zijn verschillende methoden die ze gebruiken en dit kost natuurlijk geld. Omdat het in Amerika is, betaalt de verzekering niets en daarom hopen we via een GoFund genoeg geld op te halen om Ad te laten behandelen. Elke dollar / euro helpt waar we heel dankbaar voor zijn. Momenteel hebben we door vele donaties van vrienden, familie, oud-collega's en vreemden bijna $ 22.000 opgehaald, echter we er zijn er nog lang niet. Voor de behandeling en nazorg mogelijk te maken heeft John Hopkins ons mede gedeeld dat het ongeveer $180.000 gaat kosten.

Zoals eerder gezegd, iedere donatie is een stap dichterbij, voor welke wij erg dankbaar zijn. Alvast bedankt voor de donatie en hopelijk kan Ad weer zonder pijn door het leven of misschien als wonderen echt bestaan, weer kunnen lopen. Wilt u ook helpen door een (kleine) donatie te doen? Ga dan naar https://www.doneeractie.nl/help-ad-op-weg-naar-herstel/-33721.