IJspret voor elk kind op Kunstijsbaan Breda

Ook kinderen met een handicap kunnen dit seizoen deelnemen aan de schaatslessen op de Kunstijsbaan Breda. Dat is mogelijk dankzij het schaatsframe. Kinderen die door een fysieke beperking niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, kunnen hiermee toch glijden over het ijs. Zo doen ze, vaak voor het eerst in hun leven, mee met de ijspret. Proberen? Dat kan tijdens de gratis clinic op 7 oktober.

Foto: Stichting het Gehandicapte Kind.

Samen Schaatsen 

Nederland is een schaatsland: zodra het kan, gaan we massaal het ijs op. Maar dat geldt niet voor alle Nederlanders. Voor veel kinderen met een handicap is schaatsen niet weggelegd. Als hun broertjes, zusjes en leeftijdgenootjes plezier maken op het ijs, kunnen zij alleen toekijken. Daar komt nu verandering in: dankzij het schaatsframe kunnen kinderen met en zonder beperking voortaan samen genieten van deze gezellige traditie. 

Schaatsframe

Het schaatsframe bevat een zitje, een stuur en drie ijzers. Kinderen zitten op het frame en zetten zich af met spikes onder hun voeten. Het coole sporthulpmiddel is vorig seizoen geïntroduceerd door Stichting het Gehandicapte Kind: tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer konden kinderen in heel Nederland een gratis clinic volgen. Dat was vaak een ongekende ervaring. Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!”

Gratis clinic op Kunstijsbaan Breda

Op de Kunstijsbaan Breda hebben schaatsvereniging De Striene en schaatsschool Duosport de schaatsframes nu opgenomen in hun aanbod, met steun van Stichting het Gehandicapte Kind. Hier kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar met een beperking deelnemen aan de reguliere lessen. De eerste lessen starten op 14 oktober. Wie het schaatsframe eerst eens vrijblijvend wil proberen, kan op 7 oktober meedoen aan de gratis clinic van 13:00 tot 15:00 uur. Aanmelden voor de clinic kan via giselle@duosport.nl. Informatie over de schaatslessen staat op duosport.nl/breda.