Kibeo werkt met culturele en kunstzinnige professionals op de BSO

De BSO nóg leuker, leerzamer en uitdagender! Kinderopvangorganisatie Kibeo werkt sinds kort met workshopspecialisten op de BSO. Dit zijn professionals met een specialisme in de culturele en kunstzinnige vorming, zoals onder andere techniek, dans, drama en muziek. Door workshops te geven op de BSO, laten ze kinderen van 4 tot en met 12 jaar kennismaken met hun eigen passie.

Van zelf papier maken tot hoelahoepen, een divers workshopaanbod voor BSO-kinderen
Kinderen leren van deze workshops een heleboel. Zo leren ze bijvoorbeeld van de natuurspecialist op een leuke manier over het milieu en duurzaamheid, door zelf papier te maken met mos en onkruid. En wat dacht je van uit je dak gaan tijdens de hoelahoepworkshop? Van hoelahoepspecialist Eva Slierendrecht leren de kinderen te gekke dansmoves met de hoelahoep. Want hoelahoepen doe je echt niet alleen met je heupen! Naast deze 2 workshopspecialisten, werkt Kibeo ook met professionals op het gebied van techniek, creativiteit en kunst.

De professionals geven de workshops vanuit hun eigen passie voor een vakgebied of specialisme. Dat betekent dat ze hier veel kennis en ervaring in hebben. Hierdoor kunnen de kinderen zich nog meer verdiepen in de verschillende specialismes. Daarnaast hebben de professionals beschikking tot materialen waar Kibeo niet standaard over beschikt.

Verschillende activiteiten uitproberen op 1 plek: de BSO
Tijdens de workshops maken kinderen kennis met nieuwe activiteiten. Zo ontdekken ze wat ze leuk vinden om te doen én waar ze goed in zijn. Zonder dat ouders hun kind bij verschillende verenigingen hoeven aan te melden om iets uit te proberen. Niet alleen heel leuk voor de kinderen, maar ook prettig voor hun ouders dus! Daarnaast worden de kinderen in hun ontwikkeling gestimuleerd en leren ze nieuwe vaardigheden.

Kinderen stralen van zelfvertrouwen en leren oplossingsgericht denken
Door nieuwe dingen te leren, krijgen kinderen meer zelfvertrouwen. Ze leren zo nieuwe ideeën en oplossingen bedenken. Ook zijn ze tijdens de activiteiten spontaan bezig en maken ze bewuste en onbewuste keuzes. Lukt iets niet? Dan bedenken ze daar meestal zelf een oplossing voor, omdat ze al volop bezig zijn met keuzes maken. Kortom, de workshops zijn leuk en leerzaam voor kinderen en tegelijkertijd een prettige manier om kennis te maken met nieuwe activiteiten. Ondertussen leren ze een heleboel nieuwe vaardigheden.

“De kinderen zijn ontzettend enthousiast. Als ik aankom op de vestiging komen ze al naar me toe rennen om te vragen wat we gaan doen,” vertelt 1 van workshopsspecialisten bij Kibeo.
/ Foto: KIBEO