Marc Govers galoppeert soeverein naar de snelschaaktitel in Made

Op de derde avond van het snelschaakkampioenschap heeft Marc Govers op overtuigende wijze de titel behaald in ’t Trefpunt in Made.

Bij aanvang van de derde avond werden de deelnemers in drie groepen verdeeld. Marc wist in groep 1 op deze slotavond al zijn partijen te winnen. De tweede prijs werd in de wacht gesleept door de kampioen van de interne competitie, Pierre Jaspers. Gedeeld derde werden Johan Lips en William van den Bosch. De jongelingen Daan Pals en Jesse Joosen bevestigden hun vorderingen van het afgelopen jaar door zich te plaatsen voor groep 1. Tussen al die snelschaakkanonnen is het behalen van de eerste plaats een zeer knappe prestatie van Marc. We zullen zien of hij dat huzarenstukje de komende week kan herhalen tijdens het bliksemschaaktoernooi. Dan hebben alle deelnemers maar de helft van de tijd beschikbaar; 5 minuten per persoon per partij.

In groep 2 wist René Gosens de titel te behalen. Deze veteraan weet nog steeds vele clubgenoten te snel af te zijn. In de laatste partij wist hij op slimme wijze naar remise te spelen tegen zijn directe concurrent Klaus Pfaffenhöfer. Het jeugdlid Jasper van Oosterhout wist knap beslag te leggen op de derde plaats.

Ondanks twee verliespartijen op de laatste avond, wist Jeroen van Gils winnaar te worden van groep 3, voor Sjaan Brenders en nieuwkomeling Lars Vonk. Voor Jeroen is dit een bevestiging van de ontwikkeling van zijn spel de laatste maanden.

Meer over de vereniging? Kijk op het Kijkopdrimmelen profiel van ’t Paardje.