Zwaluws Zomerfestijn

Sommige van ons zullen het zich nog herinneren: de oude sporthal ’t Nieuwlandt aan de Weth. Dubbelmanstraat in Lage Zwaluwe. In een grijs verleden heeft Sportvereniging Hirundo samen met diverse ondernemers uit Lage Zwaluwe, een aantal jaren achtereen het Beach toernooi georganiseerd, maar dat is bij gebrek aan vrijwilligers helaas moeten stoppen.

Tot vorig jaar, toen organiseerde Muziekvereniging Alliance de zomermarkt in de K.G.Adolfstraat en met succes, het was een druk bezocht evenement. Helaas liepen de bezoekersaantallen steeds meer terug. Vorig jaar werd er zelfs besloten geen kermis meer te organiseren.

Tot het idee ontstond om weer eens een sportevenement zoals vroeger het Beachevenement van Hirundo te gaan organiseren en gaandeweg kreeg dit idee steeds meer armpjes en beentjes, steeds meer mensen hoorden ervan waaronder enkele oud-bestuursleden van het Beachevenement. Ook ging men met Alliance rond de tafel zitten en ook zij sloten zich aan bij dit idee, het 40-jarig bestaan van de Zomermarkt, zou op deze manier weer een nieuwe boost krijgen.

En zo onstond het idee van het Zwaluws Zomer Festijn: een driedaags weekend vol festiviteiten in Lage Zwaluwe.