Bep Saarloos kampioen Heel Drimmelen Bakt

De Wereldwinkel aan de Madese Marktstraat werd vandaag (zaterdag 19 november) op de dag af twintig jaar geleden geopend. Dit feestelijke jubileum werd onder andere gevierd met een taartbakwedstrijd. Zo'n 20 'huis-tuin-en-keukenbakkers' deden mee aan de wedstrijd.

Onder leiding van wethouder Harry Bakker beoordeelde de jury die verder bestond uit bakker Cees van Dongen van de gelijknamige bakkerij aan de overzijde van de Wereldwinkel en bakker/oud-ondernemer Johan van der Vlist, alle inzendingen.

Verrukt over de ene, minder enthousiast over een andere, was de jury behalve onder de indruk van de kunsten van de thuisbakkers, zeer eensgezind over de uitslag. Zelfs zó eensgezind dat er twee taarten 65 punten scoorden en twee andere taarten 63 punten. 

Bij een tweede en extra keuring die nodig bleek, kwam het eindoordeel: Kampioen Heel Drimmelen Bakt werd Bep Saarloos. Tweede werd Lizzy van Winden en de derde prijs ging naar Veerle en Lisa. Helaas kon Bep niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking zodat Lizzy hier op de foto staat met haar superlekkere aardbeientaart én de prijs die zij daarvoor ontving.