Brandweerpost Terheijden oefent op bijzondere locatie in het kader van wervingscampagne

Dat er een tekort is aan brandweervrijwilligers, is u wellicht wel ontgaan. De nood is echter wel hoog bij verschillende posten in de omgeving; als er zich niet meer vrijwilligers aansluiten, kan het binnen nu en 5 jaar niet meer gegarandeerd worden dat de brandweer überhaupt uitrukt. De post Terheijden kan ook wel wat nieuwe vrijwilligers goed gebruiken en daarom start er binnenkort een wervingscampagne met de leus: ‘Parttime hero gezocht’. In het kader van die campagne, werd de oefenavond gisteren op een bijzondere locatie gehouden: de Antonius Abt kerk.

De oefenavond was vrij toegankelijk voor iedereen die eens wilde kijken wat het inhoudt om actief te zijn bij de brandweer. Er waren enkele brandweerlieden die de kerk binnenkwamen, deze verkenden, in kaart brachten wat er aan de hand was en op zoek gingen naar slachtoffers en deze reanimeerden indien nodig. Ook waren er brandweerlieden die de aanwezigen uitlegden wat de demonstrerende lieden aan het doen waren en informatie gaven over de situatie waarin de zij zich bevonden. Daarnaast lagen er enkele gereedschappen, een reanimatiepop, een AED en een ademhalingsuitrusting om te bekijken en uit te proberen en een tablet waarop men kaarten van de locatie van het noodgeval kunnen bekijken, maar ook de tekeningen van voertuigen of technische informatie zoals de locatie van watervoorzieningen op die specifieke plek.

Heeft u deze speciale oefenavond nu gemist, maar bent u wel geïnteresseerd om de brandweer te versterken? Of dat nu in Terheijden is of in een andere plaats, de brandweer verwelkomt u graag. De post Terheijden oefent elke maandagavond in de kazerne aan de Zeggelaan 13 vanaf 20.00 uur. U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Eerst even snuffelen op de website of de Facebookpagina mag natuurlijk ook. Over de Hero Campagne leest u later meer.

Beelden bij dit artikel