Carnaval verbroedert, Drimmelen verbroederd

Het Verbroederingsbal is al enige jaren een vast onderdeel in afwachting van carnaval. Dit jaar vond het bal plaats in het Biesboschrakkersrijk, alwaar de Prinsen en de Raden van Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg én de vereniging van Hooge Zwaluwe, alsmede hun blaaskapellen, op Valentijnsdag aanwezig waren om elkaar te treffen en tezamen carnaval 2020 in te gaan.

Een mooi voorbeeld van verbroedering, is wel de komst van burgemeester Gert de Kok. Carnavalstempel Den Domp, waar het bal gehouden werd, dacht een mooie rode loper uit te leggen voor alle carnavalshoog- en minder hoogheden, alleen die stak een klein beetje uit. De punt van de burgemeesters zorgvuldig gepoetste schoen bleef achter de rode loper steken en u raadt nooit wat er toen gebeurde… De Kok struikelde en de secretaris van De Zwallekers ving hem op! “Pas op, meneer De Kok”, riep hij terwijl hij zijn armen opende en de burgervader behoedde voor een ernstige smak op de carnavalstempelvloer. Dankzij deze snelle reactie, kon De Kok de hele avond (inclusief het slotnummer!) op het Verbroederingsbal blijven en goedkeurend kijken naar het gezellige schouwspel.

Dat gezellige schouwspel ontstond mede doordat de beste carnavalskrakers door de zaal klonken. Gespeeld werden die krakers door de kapellen Tiepies Nix, de Leut Band, de Blaoskaffers, de Gangmaokers, de CC Band en Vur Ne Keer. Wanneer de kapellen elkaar afwisselden en na afloop van het slotnummer, zorgden de dj’s van Ultra-music Drive in Show voor de muzikale gezelligheid. Dat slotnummer was overigens het welbekende ‘Brabant’ van Guus Meeuwis, maar dat is niet waar wij een filmpje van maakten. Ná ‘Brabant’ bewezen de kapellen uit onze gemeente écht muzikaal te zijn en improviseerden zij met elkaar nóg een aantal slotnummers. Ook dát is verbroedering!

Bekijk de foto’s die wij gisterenavond maakten, in ons fotoalbum via deze directe link: www.kijkopdrimmelen.nl/albums/verbroederingsbal-2020
Bekijk het filmpje van de improvisatiekrachten van de kapellen, door hier te klikken.