De ‘botenbouwer van Traaie’ 60 jaar getrouwd

Nico Smits (86) werd geboren in Zevenbergen, Ria van Mierlo (83) in Oosterhout. Ze ontmoetten elkaar op de kermis in Oosterhout en na de verkeringsperiode trouwden ze waarna ze in Terheijden gingen wonen. Samen kregen ze 10 kinderen en later kwamen daar behalve schoonzoons en schoondochters, ook 16 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen bij.

Alle kinderen wonen in de buurt en om precies te zijn 4 in Oosterhout, 4 in Terheijden en 2 in Raamsdonksveer. Nu Nico en Ria wat minder goed ter been zijn is dat erg handig want allen dragen een steentje bij. Zo verzorgt een dochter wekelijks de strijk en geeft de ander de slaapkamer een beurt. De meeste verzorging gebeurt echter door de zonen Toon en Frank die beiden nog thuis wonen. Ria schilt wél zelf de aardappelen maar Toon kookt het eten terwijl Frank alle verdere dagelijkse verzorging op zich neemt.

Ria had in haar werkzame leven een méér dan fulltime baan in het grote (en gezellige) gezin, Nico was tegelzetter van beroep. Daarnaast had Nico als hobby het bouwen van boten. In totaal bouwde hij er maar liefst 13 waaronder het schip dat hun beider naam draagt en dat in de haven van Terheijden ligt. Van deze NicoRia maakte oudste dochter Lianne een prachtig schilderij met op de achtergrond de haven van Oudenbosch.

Vanmorgen was het huis aan de Polanenstraat in Terheijden te klein want vrijwel de hele familie was present om Nico en Ria te feliciteren en op te halen om het diamanten huwelijksfeest in Oosterhout te vieren. Dat betekende dus buiten foto's maken van de kinderen en foto's van heel het gezin, en vervolgens binnen van het diamanten paar, locoburgemeester Jan-Willem Stoop én Toon en Frank.

Ook wij van de redactie van KijkopDrimmelen feliciteren Nico en Ria én natuurlijk het hele gezin Smits van harte met dit 60-jarig huwelijksjubileum, mét dank ook voor de gastvrije ontvangst.

Beelden bij dit artikel