Harry Bakker en John van Oosterhout op 9 april passagiers eerste treinrit Breda-Antwerpen met de Intercity Direct

De Traxx-locomotieven zijn de tijdelijke vervangers van de mislukte Fyra. Die bleek op de nieuwe HSL-lijn niet uit de voeten te kunnen. Een drama dat jarenlange vertraging opleverde die nu eindelijk voorbij lijkt te zijn. Maandagmorgen start de Intercity Direct voor de vaste dienstregeling tussen Amsterdam en Brussel met tussenstops in o.a. Breda, Antwerpen en vliegveld Zaventem.

De Traxx zal als trekpaard naar verwachting dienst doen tot eind 2020/begin 2021. Dan zal de Intercity Next Generation gereed zijn om de taak over te nemen. Deze treinen zullen de Traxx snel doen vergeten door snelheden van 200 km/u.

In Breda zullen Harry Bakker en John van Oosterhout aanstaande maandag instappen om deze eerste rit te vieren. Dat is al om 07.30 uur 's morgens.

De Intercity Direct rijdt dagelijks zestien keer per dag, een kaartje kost bij een week tevoren boeken € 9,- doordeweeks en € 11,- in het weekend. Niet van tevoren boeken kost zo'n vijf euro meer en de prijzen zijn voor enkele reizen. Een retourtje is dus tweemaal een enkeltje.

Met de Intercity Direct sta je vanaf Breda in ongeveer een half uur in Antwerpen en in iets meer dan een uur op vliegveld Zaventem en/of Brussel.

(afbeelding: NS)