Hoe zit het met de voortgang werkzaamheden Oudeweg Lage Zwaluwe?

Naar aanleiding van een reactie (waarvoor dank) over het ontbreken van de werkzaamheden aan de Oudeweg in Lage Zwaluwe in ons bericht over verkeershinder, het volgende: De eerste fase is inmiddels afgerond maar het werk ligt voor onbepaalde tijd stil wegens een ingediend bezwaar.

Het bezwaar is gericht tegen de kap van een flink aantal bomen. Een opmerkelijke zaak want normaal begin je pas als alle lichten op groen staan zou je denken. Ook opmerkelijk omdat de Oudeweg dermate breed is dat je van 'in de weg staan' van bomen eigenlijk niet kunt spreken.

In de weg staan de bomen wél in veler ogen, als je de weg onnodig zó inricht zoals nu gebeurt. Een knik, nog een knik, een verhoging, versmallingen. Voor vrijwel iedereen was de weg goed zoals het was en nieuw asfalt op rijbaan en fietspaden aan beide kanten, had meer dan volstaan.

De redactie van KijkopDrimmelen wil en zal te allen tijde neutraal en feitelijk verslag doen van alles in de gemeente Drimmelen en bovengenoemde bedenkingen zijn dan ook genoteerde feiten. Zelf voegen we aan dit bericht graag het feit toe dat een rondweg, die de Oudeweg van oorsprong is, bedoeld is om een kern te ontlasten en doorgaand verkeer vlot te laten doorstromen. Dan zijn versmallingen en een 30km-zone op zijn minst discutabel te noemen. Voor zo ver wij na konden gaan zijn er vrijwel nergens 30km-zones met aparte fietspaden. Logisch, die zones vindt je eigenlijk alleen in woonwijken.