In de Spotlight: Jeu de Boules Vereniging Boulevaart in Terheijden

Jeu de boulesvereniging Boulevaart is met haast 100 leden veruit de grootste jeu de boulesvereniging van de gemeente Drimmelen. Dit vereist een navenante accommodatie die gelegen is op het sportterrein aan de Ruitersvaartseweg in Terheijden. De vereniging bestaat inmiddels haast 35 jaar en toch blijken heel veel dorpsgenoten niet van het bestaan op de hoogte te zijn. Met dit Spotlightbericht wordt daar hopelijk verandering in gebracht!

Naast de grootste, is Boulevaart ook de enige vereniging binnen de gemeente die lid is van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), hetgeen de mogelijkheid biedt om naast de eigen competities en toernooien ook deel te kunnen nemen aan die van de NJBB. Mits de weersomstandigheden niet al te bar zijn, wordt er het gehele jaar door op vaste tijden gespeeld. Niet met vaste partners, want bij Boulevaart kennen ze geen “clubjes” binnen de club. Het penningensysteem zorgt er voor dat je gekoppeld wordt aan een willekeurige partner (of partners) en speelt tegen eveneens willekeurige tegenstanders. Dit komt het sociale gehalte tevens ten goede.

Maar wist u dat Jeu de Boules Vereniging Boulevaart, naast de zomer- en wintercompetitie, ook met maar liefst zes teams meespeelt aan de Zomer Club Competitie van de NJBB? En dat er het gehele jaar door gezellige en leuke eigen evenementen worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een BBQ-toernooi, een wijntoernooi, een Kersttoernooi en meer gezellige toernooien? Kortom, het is vaak heel gezellig aan de Ruitersvaartseweg!

Voor meer informatie over Jeu de Boules Vereniging Boulevaart, contactgegevens, foto's, speeltijden en actuele berichten, kunt u hier verder klikken naar hun profielpagina!