Jarige Annabel: Held van De Elsenhof, Wagenberg en van ons allemaal!

Fleur Duijvestijn was de beste vriendin van Carla Nancy Peters uit Wagenberg. Begin 2018 kreeg Fleur te horen dat ze darmkanker had waarbij al snel duidelijk werd dat de behandelingen gericht waren op uitstellen, want genezing was uitgesloten. Helaas verloor Fleur haar strijd tegen deze vreselijke ziekte en overleed in juni vorig jaar op 37-jarige leeftijd. In de ruim twee jaar dat zij behandeld werd in het Antoni van Leeuwenhoek, ontwikkelde ze een enorme waardering voor de zorgmedewerkers van dit in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Niet alleen artsen en verzorgend personeel, maar ook personeel dat je niet vaak ziet zoals bijvoorbeeld radiologen, mensen die werkzaam zijn op de administratie of in het laboratorium.

De grote wens van Fleur ging in vervulling met het oprichten – op haar initiatief – van de stichting Fleur Colorée bij Notariskantoor Terheijden. Deze naam werd gekozen in de geest van Fleur, een kleurrijke maar vooral dankbare vrouw. Dankbaar voor alle liefde en zorg die ze ontving in het Antoni van Leeuwenhoek. Vanuit de stichting werd er, met dank aan donateurs, al een grote cupcakes-actie georganiseerd. Honderden roze cupcakes, de lievelingskleur van Fleur, werden er in 2019 uitgedeeld en op een van de foto’s ziet u dat Fleur daar zelf bij aanwezig was hoewel ze toen al zeer ernstig ziek en verzwakt was. In de geest van Fleur wordt de stichting voortgezet door vrijwilligers. Een stichting met als doel waardering en dankbaarheid uitspreken voor medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek, maar ook ter bemoediging van patiënten.

Toen ’tante Fleur’ – zo noemt Annabel Peters uit Wagenberg haar – na een aantal chemokuren een pruik kreeg aangemeten, was Annabel benieuwd hoe dat ging. Toen ze hoorde dat je je haar kunt doneren aan stichting Haarwensen, zei ze: ‘Dat wil ik ook!’ Mama Carla Nancy vond dat uiteraard geweldig en besloot met haar dochter mee te doen. Beiden hebben ruim twee jaar lang hun haar laten groeien en afgelopen vrijdagmiddag was het zover. Beiden hadden ruim de minimale lengte van 30 cm bereikt waarmee kankerpatiënten geholpen kunnen worden aan een mooie pruik om het verdriet van het hebben van een vreselijke ziekte, enigszins te verzachten. Vandaag – ook haar 8e verjaardag – was Annabel dé held van de Elsenhof, van Wagenberg, maar natuurlijk ook van alle volgers van KijkopDrimmelen! Vrijdagavond maakten we al foto’s van de nieuwe coupe van moeder en dochter en onze redactie is het volledig eens met de kinderen die vanmiddag op het kinderfeestje waren. Die zeiden namelijk állemaal, dat ze het nieuwe kapsel van Annabel prachtig vinden en vooral ook superstoer dat er nu een pruik gemaakt zal worden van haar haar. Ook namens KijkopDrimmelen een groot compliment voor Annabel en natuurlijk ook voor moeder Carla Nancy.

Meer over stichting Fleur Colorée en aanstaande acties met (uiteraard roze) armbandjes en roze/kleurrijke thee in samenwerking met Theebeleving uit Hooge Zwaluwe, vind je via www.fleurcoloree.nl of per e-mail: bestuur@fleurcoloree.nl Website stichting Haarwensen: www.haarwensen.nl

Beelden bij dit artikel