Jonge kunstenaars exposeren deze zomer in protestantse kerk Lage Zwaluwe

De Protestantse Kerk in Lage Zwaluwe zoekt ieder jaar één of meerdere lokale kunstenaars die hun werk tentoon willen stellen tijdens een zomerexpositie. Veelal zijn dat mensen met een lange levenservaring, met krassen op hun ziel, bloemen in hun haren en pluisjes in de baardjes, aldus Erik Orie, die tijdens de opening van de expositie gisterenmiddag het woord nam. Behalve dit jaar. Dit jaar zijn er twee jonge kunstenaars bereid gevonden om te exposeren in de kerk, namelijk Marco Lomeijer en Gerrit Lucas.

Marco exposeert met zijn schilderijen. Zoals bijvoorbeeld het schilderij dat u op de eerste foto bij dit artikel, links van hem ziet staan. "Met dit schilderij ben ik eigenlijk maar begonnen met een roller en een kwast uit gekkigheid, want ik wilde kijken waar ik heen zou gaan. Uiteindelijk is dit het resultaat en ben ik er wel heel trots op. Ik heb hem op een deur geplakt, zodat hij stevig tentoon kan staan", aldus Marco.

Gerrit exposeert met zijn foto's. Gerrit heeft oog voor detail, maar maakt deze foto's eigenlijk alleen met zijn telefoon. "Ik moet zeggen dat ik er niet 24/7 mee bezig ben, maar ik vind het leuk om in de landbouw en in de natuur rond te wandelen en dan zie ik ineens iets waar ik een foto van wil maken. Ja, dan heb ik mijn telefoon altijd op zak en niet altijd een grote fotocamera. Op een gegeven moment zei iemand tegen me dat ik iets met mijn foto's moest doen en zodoende hangen ze nu hier."

Lovende woorden zijn er voor beide jonge kunstenaars, daar Erik Orie ze met o.a. Van Gogh en Erwin Olaf vergeleek. Ook van het aanwezige publiek mochten de jonge mannen complimenten ontvangen, zoals van grootste fan Addie, die zijn beste pak had aangetrokken voor de officiële opening. Natúúrlijk zetten wij Addie dan ook samen met Marco en Gerrit op de foto!

Wilt u de expositie zelf ook graag bezoeken deze zomer? Dat kan van 22 juni t/m 31 augustus, iedere zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. U vindt de Protestantse Kerk aan de Kerkstraat 49 in Lage Zwaluwe en de toegang is gratis.

Beelden bij dit artikel