Kerstactie vriendeninitiatief twee-punt-nul i.s.m. Leergeld

Vorig jaar ontstond vanuit een vriendeninitiatief een spontane actie om minimagezinnen uit onze gemeente te trakteren op een uitgebreid kerstbuffet op Tweede Kerstdag. In samenwerking met Stichting Leergeld werden gezinnen uitgenodigd en gezien het grote succes en de grote dankbaarheid, werd jaargang twee op touw gezet. Dat werd wegens corona een versie twee-punt-nul én een enorme uitdaging. Géén buffet op locatie maar een warme maaltijd aan huis bezorgd bij 24 gezinnen en voor ruim 100 personen in totaal! Daarbij net als vorig jaar een presentje voor elk van de circa 65 kinderen, een gigantisch boodschappenpakket, een mini kerstboompje en nog heel veel meer.

Net als vorig jaar werden de maaltijden in de keuken van eetcafé ’t Roer Om in Lage Zwaluwe bereid. Daarmee zijn Alex en Elma hoofdsponsor van het initiatief. De tweede hoofdsponsor met een fantastisch geldbedrag, is het bedrijf Delta Fiber dat momenteel campagne voert voor de aanleg van glasvezel in Terheijden en Lage Zwaluwe. Vele andere sponsors zorgden ervoor dat het in de best ruime bestelauto’s die ingezet werden om alle spullen te bezorgen, echt passen en meten was om in vier ritten alle aangemelde gezinnen in Drimmelen aan te doen. Verder werden de tientallen presentjes bij gastvrije vrijwilligers thuis ingepakt in fraai cadeaupapier. Diverse gezinnen stuurden meteen al bedankjes met foto’s én een bedankje dat zelfs een paar blikken hondenvoer en een knauwbot onderdeel uitmaakten van hun boodschappenpakket.

Een heel geslaagde Kerstactie dus vanuit een vriendeninitiatief die waarde hechten aan dank uitspreken aan de gemeente Drimmelen i.s.m. Het Coronateam en Team Handhaving. In overleg werden alle regels rond corona uiteraard gerespecteerd én konden de activiteiten georganiseerd worden vanuit een ‘gesloten lockdown’ horecabedrijf.

Met dank aan: Eetcafé ’t Roer Om, Delta Fiber, gemeente Drimmelen/Samen ad Slag, Lidl Terheijden, Jumbo Lage Zwaluwe, een niet nader te noemen andere supermarkt uit onze gemeente, Tuincentrum Sonneveld, Pluimveebedrijf De Leeuw De Laat, groothandel Sligro Breda, JA-equipment Bergen op Zoom, strandrolstoelen voor minder validen, Bespex Kunststoffen Bergen op Zoom, alles op het gebied van kunststoffen en bewerkingen ervan en voor de samenwerking Stichting Leergeld. Namens het vriendeninitiatief: Ingrid, Martijn, Alex, Niels, Pim, Bart, Femke, Ellen, Johan, Gerwin, Els en Anne.

Beelden bij dit artikel