Kunstgrasveld Madese Boys feestelijk geopend

Gisteravond is het nieuwe kunstgrasveld bij voetbalvereniging Madese Boys officieel geopend. Deze feestelijke opening werd muzikaal ondersteund door de Prinselijke Hofkapel De Blaoskaffers, met een gelegenheidstrompettiste, en een miniatuurversie van het Schietberg-kanon gaf het officiële startschot.

"Het lijkt misschien een klein dingetje, maar er komt straks een behoorlijke knal uit. We gebruiken echt buskruit en dit kanon werd vroeger gebruikt door schepen op zee, als geluidssignaal tijdens bijvoorbeeld dichte mist. Er komt een steekvlam van ongeveer vier meter uit en als je je oren niet dicht houdt, houd dan wel vooral je mond open zodat de druk van de knal weer door je mond naar buiten kan", vertelt de kanonnier van de Bergsche Battery, waar het kanon vandaan komt. 

De Drimmelense politiek trapte letterlijk het eerste toernooi op het kunstgrasveld af en nam het op tegen de Oud Madese Boys. Redder van de avond was toch wel Teun van de Steenoven, die het eerste en het enige doelpunt voor de Drimmelense politiek wist te maken. Uw redactie denkt dat dit aan de goede warming-up en het stretchen van de beenspieren te wijten valt. Aansluitend speelden op het grote veld de MB Vrouwen 1 tegen Excelsior Vrouwen 1.

KijkopDrimmelen maakte natuurlijk foto's van de opening en de wedstrijden, welke u kunt vinden in het fotoalbum via: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/opening-kunstgrasveld-madese-boys.html.