Sinterklaas gecharmeerd van de meiden van de Ganshoek in Lage Zwaluwe

Op onze redactie kwam de vraag binnen of wij het leuk zouden vinden om naar de tijdelijke ontmoetingsruimte in de nieuwe Ganshoek in Lage Zwaluwe te komen als Sinterklaas daar de bewoners ontmoet die nog zelfstandig wonen. Natúúrlijk vinden wij dat leuk! Schuiven in de agenda, pakjes aan de kant en hups naar het woonzorgcomplex. Onder luid gezang van de dames van de Ganshoek, kwamen Sint en Piet de ruimte binnen. 

"Allemaal jonge meiden, zo zie ik ze het liefst!", riep Sinterklaas die duidelijk was gecharmeerd van de dames. Het ontbreken van één van de mannelijke bewoners, leek hem dan ook niet zo zeer te deren. "Dames, dames, hoe zit het met de mannen? Die zie ik hier niet!", vroeg de Sint. "Nee", klonk het direct, "die zien wij ook niet!". Marijke en Marrie, vrijwilligers bij de Ganshoek, leggen uit: "De mannen zijn hier flink in de minderheid Sinterklaas, er wonen er hier maar twee." Dat de mannelijke bewoners een beetje schichtig zijn kwam de Sint stiekem wel goed uit, want na een brutaal verzoekje van Piet, waagden zelfs drie dames het om op Sint's schoot plaats te nemen!

Dat de kinderen van toen nog goed in de Sinterklaasliedjes zitten, bleek toen zij allen meezongen met de wat onbekendere nummers. Zwarte Piet vertelde namelijk dat de jeugd van tegenwoordig niet veel verder komt dan een 'Zie ginds komt de stoomboot' en 'Sinterklaas kapoentje' en dat ze die nu wel genoeg hadden gehoord. Hij wilde eens een ander liedje horen. Het 'O, kom er eens kijken', het 'Op de hoge, hoge daken' en het 'Hoor wie klopt daar kinderen' passeerden de revue, natuurlijk afgesloten met het 'Dag Sinterklaasje' toen Sint en Piet te horen kregen van één van de bewoonsters dat het wel weer eens tijd was om te gaan! *Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken

Beelden bij dit artikel