Stichting Taxus Taxi start in juni ook in Drimmelen weer met inzamelen taxusknipsel, de basisgrondstof voor chemotherapie

Ook in Drimmelen werd er vorig jaar taxusknipsel opgehaald door de vrijwilligers van Stichting Taxus Taxi. Landelijk is er vorig jaar maar liefst 442.060 kilo knipsel ingezameld, goed voor zo'n 3700 chemotherapiebehandelingen.

Ook dit jaar start de stichting naar verwachting in de eerste week van juni weer met de inzameling van taxusknipsel. Zodra de grondstof weer voldoende aanwezig is in de naaldjes, wordt het startschot gegeven. En kan de Taxus Taxi weer worden ingeschakeld voor het kosteloos ophalen van taxusknipsel. Via http://www.taxustaxi.nl/afspraak, is het een kleine moeite om een ophaalverzoek in te dienen.

Ook is het straks mogelijk om via hun website te bekijken in welk gebied de stichting actief is.Inmiddels heeft de stichting een aantal jaren ervaring opgedaan en weten zij de kwaliteit van het knipsel steeds beter te waarborgen. Iedereen kan bijdragen in die kwaliteit. Daarom stelt de stichting gratis opvangzeilen en Taxus Taxi Tassen beschikbaar. Hiermee kan het knipsel schoon opgevangen worden en op een luchtige manier worden bewaard.

Vanaf 2017 worden de gratis materialen niet meer bij de donateur thuisgebracht. Dit wordt allemaal geregeld vanuit diverse uitgiftepunten, binnen het werkgebied van de stichting. Via de website van de stichting, worden bij de start van het seizoen, alle uitgiftepunten getoond. Dit jaar zal de stichting wederom aandacht schenken aan andere goede doelen. Hoe zij dit gaan inrichten zal in de komende weken duidelijk worden.

In juni komt de stichting met een geheel vernieuwde website. En zal deze donatiecampagne volledig worden uitgelicht. Voor alle up to date informatie kunt u terecht op: http://www.taxustaxi.nl