Toon van der Ven Beste Juin van de May 2019

Op de May staat de carnavalsdinsdagmiddag traditiegetrouw in het teken van de Beste Juin van de May: een eretitel die aan iemand wordt toegekend die zich inzet om van de May een woonplaats te maken waar het goed toeven is. Dit jaar ging die titel naar Toon van der Ven, die zelf ook de ton betrad als opjuiner.

Opjuiners krijgen de ludieke kans om een bevolkingsgroep naar voren te schuiven waaruit de Beste Juin moet komen. Eerste opjuiner van de middag was Mike Delhij, hij pleitte voor een Mayse Kroegsporter als Beste Juin. De tweede die de ton betrad, was Toon van der Ven zelf. Hij vond iedereen prima als Beste Juin, zolang het maar geen sauwelaar zou zijn. Derde opjuiner was Marcel van Groesen, die pleitte voor een vader, waarna vierde opjuiner Danny van den Dungen juist pleitte voor een moeder. De vijfde opjuiner kreeg verreweg de meeste lachers op zijn hand; Wes van den Dungen pleitte ijzersterk voor een kind als Beste Juin. De laatste die de ton betrad was Petra Hovink. Zij pleitte voor een WC juffrouw als Beste Juin van de May.

Uiteindelijk ging de eretitel dus naar Toon. Hij vond dat het géén sauwelaar moest zijn, iets wat eigenlijk maar half gelukt is. Toon werd namelijk in de sauwel van zijn vrouw Annie op het podium gezet als 'decorstuk'. Hoe het ook zij: toen zijn naam bekend werd gemaakt, had Toon het verre van verwacht, maar de titel Beste Juin heeft hij dik verdiend. Traditiegetrouw mag de Beste Juin een bedrag weggeven aan een goed doel naar keuze. Dit jaar is dat een bedrag ter hoogte van 414 euro. 

Namens KijkopDrimmelen: Toon, van harte gefeliciteerd met de titel Beste Juin van de May 2019!


*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel