Veel animo voor Meiden Hockeymiddag

Buurtsportcoach Benjamin had zich een beetje verkeken op het enthousiasme van jonge meiden voor de Meiden Hockeymiddag. Hij zei: “Nou, we hoopten op 15, 20 meiden. Maar dit, dit gaat alles te boven”. We hebben niet precies de koppen geteld maar er meldden zich gisterenmiddag ruim 40 meiden die wel mee wilden doen met de clinic die stagiaire Mirez (18) georganiseerd had, speciaal voor meiden tot 14 jaar.

Van de manier om je stick vast te houden tot balbeheersing, van spelletjes tot een wedstrijdje, zelfs van skippyballen tot een hoepelspel; Mirez had alle facetten voor een sportieve maar vooral leuke middag uitgezet bij de Madese Hockeyclub, die voor de gelegenheid één van hun velden wel beschikbaar wilde stellen. Meiden die wel ervaring hebben met de hockeysport, maar ook meiden die de sport nog leren kennen, meiden uit alle dorpen van de gemeente, jonge meiden en wat oudere meiden; een gemêleerd gezelschap kwam op de clinic af. Een clinic die voor Mirez niet alleen leuk was, maar ook belangrijk. Mirez volgt momenteel namelijk de opleiding Sport & Beweging bij Curio, waar ze in haar tweede opleidingsjaar zit. Het organiseren van deze clinic is voor Mirez een soort ‘praktijkexamen’ waarbij haar leraar, meneer Van der Heijden, haar gisteren tevens kwam beoordelen.


“Mirez is een hele enthousiaste leerlinge. Ze wil graag leren en ze is coachbaar. Deze opdracht is voor haar praktijkgedeelte en ik kom kijken hoe ze het doet. Tot nu toe prima, want ze is heel kalm en heeft het goed onder controle. Het scheelt natuurlijk dat hockey iets is wat ze zelf ook leuk vindt, ze beoefent zelf de sport”, aldus meneer Van der Heijden. Benjamin, buurtsportcoach Surplus Welzijn Drimmelen, vult hem aan: “Ik hoef haar ook nooit aan te sporen om haar kerntaken eens uit te voeren of om haar opdrachten te doen. Ze vindt mijn werk erg leuk en als ze klaar is met haar studie(s) kan ze zo mijn baan overnemen!”, lacht hij. Naast Mirez staat Nynke op het veld. Nynke is ook stagiaire en volgt een opleiding bij het Cios college. Nynke is iets ouder dan Mirez, maar helpt haar bij het geven van de clinic.

Die meidenmiddag is iets wat Benjamin er graag in wil houden. “We gaan proberen één keer per maand speciaal iets voor meiden te organiseren. Zo’n 70% van de aanmeldingen voor onze activiteiten is jongen, dat is natuurlijk ook leuk en daar zijn we ook blij mee, maar we willen ook onderzoeken wat de meiden dan leuk vinden. Ook scheelt het dat we twee vrouwelijke stagiaires hebben, waar meiden zich dan meer aan kunnen spiegelen. Vandaag hebben we een hockeymiddag, maar de volgende keer kan het ook dans zijn, of tennis, of zelfs voetbal. Het hoeft niet een ’typische’ meidensport te zijn, kan van alles zijn. Ook is het de bedoeling, voor zover de coronamaatregelen dat toelaten, om die meidenactiviteiten in verschillende dorpen te organiseren, dus niet alleen in Made. De leeftijdsgrens tot 14 jaar willen we wel een beetje aanhouden, we zien dat de meeste meiden tussen de 8 en 12 jaar zijn, maar er zitten er ook een aantal onder en een aantal boven. Die grens tot 14 jaar is precies goed.”

Wat er de volgende meidenmiddag zal worden georganiseerd, is nog niet bekend, maar zal bekend worden gemaakt via social media of persoonlijke aanschrijving. Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van de buurtsportcoaches? Kijk dan eens op de Facebookpagina of op de Instagrampagina van de Buurtsportcoaches Drimmelen.

Beelden bij dit artikel