Veel infotainment op Dag van de Ouderen Lage Zwaluwe

Iets vertraging maar niet veel gelukkig. De contouren van het nieuwe zorgcentrum De Ganshoek zijn duidelijk zichtbaar en het hoogste punt zal weldra worden bereikt. Een jaar zoals het streven was bij het onthullen van het bouwbord, wordt echter niet gehaald.

Die start was in januari maar het lijkt erop dat het ruim in het voorjaar zal zijn voordat de eerste bewoners in het nieuwe pand zullen trekken. Een nieuw maar vooral prachtig en modern pand. Anita van Brederode, manager wonen bij Woonvizier die de dag van de Ouderen officieel opende afgelopen woensdag, presenteerde vele details over het nieuwe zorgcentrum.

Zo liet ze tekeningen zien van de diverse kamers en afdelingen waarvan de afmetingen en indelingen definitief zijn. Er zijn 32 tweekamerwoningen en 8 driekamerwoningen. Daarnaast zijn er 3 ruimtes voor woongroepen met elk acht personen. Zij krijgen in hun woongroep met centrale voorzieningen, allen een eigen slaapkamer.

Van Brederode vertelde dat er zonnepanelen op het dak zijn voorzien voor algemene elektra zoals licht en de liften. De woningen krijgen zélf ook zonnepanelen zodat bewoners extra besparen op energiekosten. Ook de huurprijzen zijn bekend. Afhankelijk van inkomen kosten de tweekamerwoningen € 600,00 per maand en driekamerwoningen € 655,00. Daar komen maandelijks € 42,68 servicekosten en € 31,00 aan vastrecht bij. Uiteraard komt men eventueel in aanmerking voor huursubsidie zoals die gelden volgens de huidige regels.

De renovatie van de 18 appartementen die blijven staan is nog niet geheel afgerond volgens plan maar dat zal zo spoedig mogelijk wel het geval zijn. Daar de sloop van het oude gebouw pas rond de zomervakantie zal plaatsvinden, is de verwachting dat de Dag van de Ouderen volgend jaar geen doorgang zal vinden. De oude ontmoetingsruimte is dan waarschijnlijk gesloopt maar omdat de nieuwe op die plaats zal verrijzen, is de verwachting dat de nieuwe ontmoetingsruimte niet eind 2018 gereed zal zijn, maar pas in de loop van 2019.

Met veel muziek, zang en entertainment was de Dag van de Ouderen weer een mooi feestje. Met dank aan de vijf leden van het comité, de vele vrijwilligers, het Moerdijks Seniorenkoor, duo Ikke en IJ en het nieuwe kwintet Een Bietje Kwats uit Wagenberg.