Voor de 22ste keer carnavallen met ’t Mays Kwartierke

Joh, KijkopDrimmelen, wij vieren dit jaar ons dubbele carnavalsjubileum, dus mogen we jullie bij onze laatste repetitie voor carnaval uitnodigen?”. Tja, als ’t Mays Kwartierke je zo benadert, dan ben je natuurlijk op de woensdagavond voor carnaval in De Amerhal in Made aanwezig om even te kijken hoe er getoeterd, geblazen en getrommeld wordt.

Eigenlijk bestaat ’t Mays Kwartierke alweer 22,5 jaar, wat dus betekent dat de Mayse blaaskapel dit jaar zijn 22ste carnaval zal vieren. Hoewel wij zo muzikaal zijn als een aal en ons meer bezig houden met tekst en foto’s dan met muziekmaken, probeert lid van het eerste uur Johan ons toch iets meer uit te leggen: “Om überhaupt te kunnen spelen en een goede muzieklijn ten gehore te kunnen brengen, heb je een bepaald aantal instrumenten nodig. De personen die hier nu repeteren, zijn in principe een goede basis. We hebben de bas, de saxen, de trompetten, de schuiftrompetten, de bariton en het slagwerk. Soms is het wel een uitdaging om voldoende mensen bij elkaar te krijgen, vanwege werk, ziekte of andere verplichtingen. Voor het mooi zouden we nog wel een eerste trompettist kunnen gebruiken. Christ van der Made is de oprichter van ’t Mays Kwartierke, toen hij ergens in 1997 de vraag stelde aan een aantal muzikanten om een bandje op te richten. Toen zijn we begonnen met 13 muzikanten en een vergadering, inmiddels zijn we met 22 spelende en 3 stille leden. Ik ben, samen met Christ, lid van het eerste uur, maar het ledenaantal is inmiddels aardig stabiel.”

Hoewel het soms dus puzzelen is, zijn er gelukkig ook vele muzikanten die ’t Mays Kwartierke als het nodig is, willen ondersteunen. Zo zal deze carnaval Arnold invallen, Johans broer. Bij de laatste repetitie voor de carnaval is het dan een goede gelegenheid om het te hebben over de kledingvoorschriften op de verschillende speelmomenten. Bart, bas speler, heeft wel een opmerking over de blauwe polo: “Ja, daar wil ik wel eens even wat over zeggen. Waarom moeten we die blauwe nog aan? We hebben toch nieuwe polo’s? Die blauwe van mij is gewoon een soort naveltruitje geworden, dan sta ik daar in mijn blote buik”, roept Bart. Terwijl de rest van de club schatert van het lachen, antwoordt Annie, tenorsax speelster, hem geruststellend: “Ik heb nog wel een goede polo voor jou, dat regelen we wel.”

Wat ons, u én Bart betreft gelukkig maar, want ’t Mays Kwartierke treedt nogal wat op dees komende carnaval. Zaterdagmiddag vanaf 14.15 uur in de Marktstraat bij café ’t Hart tijdens de kinderoptocht, zaterdag- en zondagavond vanaf 20.00 uur in de Ballenbak in de Korenbeurs, maandagmiddag vanaf 13.30 uur tijdens het kapellenfestival in de Korenbeurs en maandagavond bij de Vrienden van ’t Harmonieke in de Korenbeurs vanaf 20.00 uur, dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur in café The Pub & Churchill en dinsdagavond op het Tranenbal in de Korenbeurs vanaf 20.00 uur. Kom dus gerust eens kijken naar het jubilerende ’t Mays Kwartierke en geniet van hun muzikaliteit.

Nog niet helemaal overtuigd? Wij maakten gisteren tijdens de repetitieavond een korte opname van ’t Mays Kwartierke die ‘Belle Hélène’ speelt. Klik hier om die opname te bekijken.

KijkopDrimmelen feliciteert ’t Mays Kwartierke van harte met hun 22-jarig jubileum!

Beelden bij dit artikel