Zwaluws Nat, een gezellig kraamfeestje in het zonnetje

Mooier weer kun je je niet wensen om een nieuw terrasbiertje te introduceren. Het terras van Eetcafé Hier Is 't boven het water van de haven, zat dan ook bomvol. Zelfs niet bierdrinkers waren enthousiast over de smaak van het Zwaluws Nat.

Een biertje dat mede tot stand kwam door Ad Bogerd van het eetcafé aan de haven in Lage Zwaluwe. Nóg enthousiaster werden de bezoekers toen Ramses – de Hooge Zwaluwse brouwer van het Zwaluws Nat – een korte uitleg gaf over het biertje en vertelde dat er als verrassing een tweede smaakvariant verkrijgbaar was.

Door een speciaal tussenstuk in de tapinstallatie, loopt het schuimend bier door fruit naar keuze. Gisteren was dat een combinatie van citroen en mandarijn. Stukjes vers fruit worden in het tussenstuk geplaatst waardoor er oneindig veel gevarieerd kan worden met het Zwaluws Nat, dat natuurlijk ook in de originele samenstelling wordt getapt.

Het nieuwe biertje met 4,8% alcohol, zal binnenkort ook beschikbaar zijn voor andere horecabedrijven en als streekproduct ook in grotere flessen verkrijgbaar zijn.