18 juli infoavond brandveiligheid Ons Dorpshuys Drimmelen

In samenwerking met de bewonersgroep ‘Hart voor Drimmelen’, organiseren Brandweer Midden- en West-Brabant en gemeente Drimmelen een informatiebijeenkomst over Brandveilig Leven. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 18 juli 2016 in Ons Dorpshuys, ‘t Fort 1 in Drimmelen en start om 19.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst krijgen de aanwezigen handige veiligheidstips van de brandweer. Bijvoorbeeld over hoe brand te voorkomen. Een kleine brandhaard in een woning kan al binnen drie minuten veranderen in een uitslaande brand met veel rook en zeer hoge temperaturen. De organisatie stelt tevens informatiemateriaal beschikbaar. Alle inwoners van de kern Drimmelen zijn welkom.

Primeur 360-rookalarm-app

Tijdens de bijeenkomst presenteert de brandweer de 360-rookalarm-app: een ‘virtual reality’ beleving over de brandweer en brandveiligheid. De kijker ontdekt dat hij brandveiligheid voor een groot gedeelte in eigen hand heeft. Met een ‘woningchecktool’ kan hij vervolgens daadwerkelijk aan de slag met de brandveiligheid in zijn eigen woning. Tijdens de informatiebijeenkomst gaat deze app officieel live en is deze gratis te downloaden in de App Store en Google Play.