30 kapellen op 28ste FestiValsAlarm op 25 januari 2020

Op 25 januari 2020 staat de 28ste editie van het Grote Optocht-bal FestiValsAlarm op de planning in Partycentrum 't Trefpunt in Made. Maar liefst 30 blaaskapellen zullen deze avond hun muzikale hoogstandjes laten horen. Onder die blaaskapellen natuurlijk het organiserende Vals Alarm, de meeste Mayse kapellen, de CC Band uit Hooge Zwaluwe en Kiele Kiele uit Terheijden. 

Overigens is Vals Alarm niet de enige organiserende partij; al sinds jaar en dag zoeken én vinden zij samenwerking met Carnavalsstichting De Mayenèrs. Dat betekent dat naast de optredens van de kapellen, ook Prins Tommes dun Irste en zijn gevolg hun opwachtig zullen maken, begeleid door Hofkapel De Blaoskaffers. Tijdens het FestiValsAlarm start de inschrijving voor de Grote Mayse Optocht, waarna de deelnemers kunnen blijven hangen en genieten van de verschillende kapellen. Naast Drimmelense, zullen ook kapellen uit Eindhoven, Oss, Tilburg, Dordrecht en Breda ten tonele verschijnen. Bekende namen uit andere plaatsen zijn Sjubokz uit Etten-Leur, de Verkusblaozers uit Zevenbergschen Hoek en De Vrije Tijdrekkers uit Dongen. De zalen van 't Trefpunt openen op 25 januari 2020 om 19.00 uur, inschrijven voor de carnavalsoptocht kan tussen 20.30 en 22.30 uur.

Nieuw dit jaar is het diner dat vooraf genuttigd kan worden door de Drimmelense kapellen en alle Madese optochtdeelnemers. Zij zijn vanaf 17.00 uur van harte uitgenodigd voor het diner, geserveerd door 't Trefpunt. De opbrengst van dat diner gaat naar ParaDoskonale, de majorettevereniging voor mensen met een beperking. ParaDoskonale heeft haar thuisbasis in De Amerhal en zij zijn onlangs verkozen tot Uniek Sporttalent van het Jaar in de categorie Teams.

Mochten optochtdeelnemers de uitnodiging gemist hebben, kunt u zich alsnog opgeven via: keesvanmeel@live.nl. Wilt u gaandeweg op de hoogte blijven van de kapellen en het laatste nieuws omtrent het FestiValsAlarm? Houd dan de Facebookpagina van Vals Alarm in de gaten.