350 vrijwilligers Reddingsbrigade weer vertrokken uit Lage Zwaluwe

Lage Zwaluwe had nog nooit zó veel gasten. Maar liefst 350 vrijwilligers van afdelingen uit het hele land van de Reddingsbrigade, brachten de nacht door in het dorp. Wethouder Harry Bakker verwelkomde de vloot van reddingsvaartuigen zondagmiddag.

Namens de gemeente bood Harry Bakker een extra bedrag voor het goede doel: Serious Request. Een bedrag van € 268,73 om precies te zijn. Dat is voor elke inwoner van Drimmelen één cent. Samen met dit bedrag zullen de vrijwilligers van de Reddingsbrigade een totaalbedrag in Breda afleveren bij de deejays in het Glazen Huis.

De tussenstand van het bedrag werd zaterdagavond in Lage Zwaluwe bekendgemaakt, de teller stond toen al op meer dan € 16.000,- ! Vanmorgen vroeg zwaaide burgemeester Gert de Kok de vloot van reddingsvaartuigen uit en wenste de vrijwilligers een behouden vaart. 

Behalve het initiatief, prees Gert de Kok ook de prima organisatie en dankte hen dat Lage Zwaluwe en dus de gemeente Drimmelen, was uitgekozen als gastheer. Het gastheerschap werd andersom ook zeer gewaardeerd door de 350 vrijwilligers.

In de sporthal heeft de kolonie overnacht na een gezellige feestavond en diner. Met dank aan de vele sponsors, met name uit Lage Zwaluwe, werd dit alles aangeboden aan de reddingswerkers die onder de noemer Serious Rescue, al voor het zevende jaar op rij geld inzamelen voor Serious Request.

Foto's van de aankomst gisteren en het vertrek vanmorgen vindt u in ons fotoalbum via: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/serious-rescue.html