70 jaar KBO Made en Drimmelen en Hirundo op TV

Vanaf vrijdag 1 december om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van:

70 jaar KBO Made en Drimmelen

Het 70-jarig bestaan werd gevierd met een feest dat twee dagen duurde, vanwege het groot aantal leden. De twee dagen hadden zoveel mogelijk hetzelfde programma. Er was een kop koffie/thee met soesje met daarop 70, muziek, een heerlijk diner, toespraken, een echte Mayse quiz en een optreden van de 14-jarige oppersauwelaar Jill van Dongen.
Drimmelen Sport – Hirundo Lage Zwaluwe

Op 18 november organiseerde Hirundo de regionale wedstrijd groepsspringen ABC (regio zuid-west Nederland) in de sporthal Rietgors in Lage Zwaluwe.  Deze ABC wedstrijden worden twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. Nu was het dus inLage Zwaluwe. De deelnemende verenigingen kwamen uit de hele regio, maar onze cameraman volgde met name de teams uit Lage Zwaluwe en Terheijden. Ze zetten een uitstekende prestatie neer met hun sprongen.

Intocht Sinterklaas in Terheijden

Het was wel even spannend of Sinterklaas dit jaar wel naar Terheijden kon komen. De directeur van de Waterschappen had namelijk een brief aan de Sint geschreven dat de boot niet in de Haven kon aankomen in verband met het ophogen van de dijken. Er moest dus een ander plan verzonnen worden. En dat lukte, samen met het Sinterklaascomité! Op 19 november kwam hij aan op het Dorpsplein, waar activiteiten plaats vonden. Natuurlijk waren alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s naar het plein gekomen om hem welkom te heten. Het was weer een feestje!

Toeristisch Drimmelen – Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. In de gemeente Drimmelen vertrok een volle boot naar de Zwarte Schuur in de Biesbosch. Bij vertrek was het nog licht, maar al snel viel de duisternis en de nacht. Na een gastvrije ontvangst werd een toelichting gegeven op de Zwarte Schuur en de omgeving en werd er gewandeld onder een volle maan. Louis van Suijlekom van de VVV en Willy Jansen van de Stichting De Zwarte Schuur presenteren ons beeldverslag over deze bijzondere nacht.

Muziek in de regio – Arwen Ensemble

Het Arwen Ensemble bestaat sinds 2009 en kent een ongebruikelijke bezetting: Mariska van der Vaart – dwarsfluit, Karin Vrieling – klarinet en Simone Colicchia – accordeon. De instrumentcombinatie is uniek en biedt bijzondere klankkleurmogelijkheden, die compleet anders zijn dan die van de zogenaamde standaard bezettingen. Ze traden eind vorig jaar op in de serie Theeconcerten Witte Kerkje in Terheijden. U hoort en ziet het nummer Milonga Aprillio van Hans Tolhuis.

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet.

Foto van Omroep Drimmelen, de gesubsidieerde lokale omroep van de gemeente Drimmelen.