Altijd een defibrillator binnen 500 meter in alle dorpskernen

Met de komst van een defibrillator bij basisschool De Grienden in Lage Zwaluwe, is er in onze hele gemeente altijd een defibrillator beschikbaar, binnen een straal van 500 meter. De AED bij De Grienden is de laatste van een reeks nieuwe apparaten die geplaatst zijn na de doelstelling uit het Lokaal Gezondheidsbeleid 2019-2023 om in iedere dorpskern voldoende AED’s te hebben. Een AED zorgt er bij een hartstilstand voor dat het hart weer gaat kloppen en is daarom van levensbelang.

De defibrillators zijn 24 uur per dag beschikbaar en de vrijwilligers van de EHBO-verenigingen en de Reanimatiegroep Drimmelen gaan het AED-netwerk mee onderhouden. Zij weten tevens waar ze hangen, weten wat ze moeten doen en kunnen ze gebruiken als er een beroep op ze wordt gedaan. Als een persoon binnen zes minuten gereanimeerd kan worden, is de kans groter dat hij of zij gered wordt. Directeur van basisschool De Grienden, René Luijten, vertelt: “Tijd is kostbaar bij een hartstilstand. Onze school werkt daarom graag mee aan een goed netwerk van AED’s in Lage Zwaluwe.”

Bent u ook benieuwd waar er een AED te vinden is? Kijk dan eens op AED kaart gemeente Drimmelen. Wilt u meer informatie over de AED’s in onze gemeente, kijk dan eens op Hartreanimatie en AED Drimmelen.

*Foto: directeur René Luijten en wethouder Jürgen Vissers bij de AED bij basisschool De Grienden in Lage Zwaluwe. ©De Grienden.