Amateur kunstenaars en muzikanten gezocht voor uniek concert in Witte Kerkje Terheijden

Op zondag 15 september 2019 zal het 35ste amateurconcert van de Theeconcerten in het Witte Kerkje in Terheijden plaatsvinden. Vanwege deze bijzondere gelegenheid wil de organisatie kunst en muziek samenbrengen. Hiervoor zijn zij op zoek naar (amateur) kunstenaars en muzikanten die hieraan mee willen werken.

Als muzikant wordt één van de liedjes of muziekstukken die je zult opvoeren tijdens het concert, gebruikt door één van de kunstenaars die een werk zal maken geïnspireerd op dat lied of muziekstuk. Een creatieve uitdaging, waarbij je bekendheid verkrijgt en het publiek kan genieten van kunst én muziek. Om mee te doen kun je je nu als kunstenaar of muzikant/musicus inschrijven. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer tijd er is om er gezamenlijk iets bijzonders van te maken. 

De tijdsduur van het optreden per solist of ensemble is op dit moment maximaal 8 minuten. Eén nummer hiervan wordt gekoppeld aan een kunstwerk. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal de maximale tijd wellicht iets kunnen veranderen. Op de dag van het amateurconcert zullen de kunstwerken van tevoren in het Witte Kerkje tentoongesteld worden. Voordat het muziekwerk tijdens het concert gespeeld wordt, zal – indien dat mogelijk is – het bijbehorende kunstwerk vooraan geplaatst worden. Het publiek krijgt dan uitleg door de kunstenaar en/of musicus over de gedachten achter het muziek-kunstwerk, de samenwerking en de toegepaste techniek. Over het publiek hoef je niet in te zitten. Iedereen mag bij het amateurconcert gratis naar binnen en zoals altijd zal het enthousiasme voor de bijdrage van iedere deelnemer groot zijn.

Wie meldt zich aan?
Mogelijkheid 1: Je meldt je als samenwerkend duo muzikant – kunstenaar aan.
Mogelijkheid 2: Je geeft jezelf op als muzikant of als kunstenaar. Dan probeert de organisatie (samen met jou) een geschikt duo te formeren.

Wat doe je daarna?
Als kunstenaar of muzikant heb je zo snel mogelijk contact met de ander waar je mee samen gaat werken. Je zult elkaar inspireren en kunt dan goede afspraken maken. Heb je een ander creatief idee, dat bij het thema past? Breng het vooral in!

Aanmelden
Het is gewenst om je zo snel mogelijk aan te melden. Dat mag per e-mail theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl, of per telefoon: 076-593 1177 (Agaath). Kijk ook eens op de website: https://theeconcerten.wordpress.com voor meer informatie. 


*Foto: Marcel Raafs

Beelden bij dit artikel