ANWB AutoMaatje Drimmelen ook in 2019 voortgezet

Woensdagochtend vond er een bijeenkomst met veel vrijwilligers van het ANWB AutoMaatje Drimmelen plaats. ANWB AutoMaatje is een pitch van de KBO. Tijdens deze bijeenkomst stelde het team vrijwillige planners zich voor. Coördinator Jannah van der Wal deelde mee dat de pilot is goedgekeurd en het AutoMaatje dus ook in 2019 wordt voortgezet, dankzij subsidie van de gemeente en in uitvoering van SWO.

Naar de kapper, even een boodschap doen, naar de fysiotherapeut of zelfs het ziekenhuis, wanneer je niet meer zelf voor je eigen vervoer kunt zorgen, kan het dagelijkse leven behoorlijk lastig worden. Dankzij het ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten, tegen een kleine onkostenvergoeding. Zo kunnen zij weer deelnemen aan de maatschappij.

Het team vrijwilligers in Drimmelen is compleet; elke dag is er iemand aanwezig die ritten aanneemt en inplant. De chauffeurs en vrijwilligers uit alle dorpen van de gemeente, stelden zich woensdag voor aan de planners. Tot op heden hebben de partijen elkaar alleen telefonisch gesproken, nu kon er ook persoonlijk kennis gemaakt worden. Na het uitwisselen van ervaringen en op verzoek van chauffeurs, gaven Michel Hofkens van Fysiotherapie Praktijk Donckers & Petra van Iren van Ergotherapie Maatwerk, handvaten om deelnemers o.a. te begeleiden bij het in- en uitstappen en het inklappen van verschillende rollators en rolstoelen. 

SWO Drimmelen dankt iedereen langs deze weg voor zijn of haar tijd en inzet. Wilt u meer weten over het AutoMaatje Drimmelen? Stuur dan een mailtje naar automaatje@swodrimmelen.nl of bel met 0162-748739
(telefonisch goed bereikbaar tussen 09.30 en 12.00 uur).

Beelden bij dit artikel