Basisschool De Grienden heeft Schoolplein 14

Vorige week is het nieuwe schoolplein van basisschool De Grienden in Lage Zwaluwe officieel in gebruik genomen. Het plein is ingericht als Schoolplein 14, een project van de Johan Cruyff Foundation.

Namens deze organisatie was Farid Gamei aanwezig. Als accountmanager heeft hij samen met leerkracht Femke Rullens het plein ingetekend waarna het met speciale coating van belijning is voorzien. Vanuit een afstudeerproject zette Femke zich in voor schoolplein dat nodig aan renovatie toe was en zocht daartoe contact met de foundation met als uitkomst dit geweldige resultaat.

De kosten hiervan worden voor het grootste deel betaald door de foundation van de in maart overleden Johan Cruijff. Met een bijdrage uit het Stroomversnellingsfonds van de Rabobank, een bijdrage van stichting De Waarden en de opbrengst van de sponsorloop van de leerlingen van De Grienden, is het resterende bedrag betaald alsmede het opknappen van het hele terrein rond de school.

Op en rond het pannaveldje tracteerde de Ouderraad de leerlingen op een ijsje tijdens de feestelijke opening van het Schoolplein 14. Aan de muur hangt een bord met 14 gedragsregels die de meest beroemde nummer 14 in de voetbalwereld, opgesteld heeft.