Beeld Liniecrosser overgedragen met herdenking in Lage Zwaluwe

Vrijdagmiddag vond de jaarlijkse herdenking plaats aan de kop van de Zwaluwse haven. Tijdens deze herdenking vond tevens de adoptieoverdracht plaats. Leerlingen van groep 8 van De Grienden, droegen het beeld van de Liniecrosser middels het overhandigen van de crosserstas, over aan de leerlingen uit groep 7.

De Lage Zwaluwse basisschool heeft het beeld geadopteerd en met het jaarlijks doorgeven van deze adoptie, wordt de geschiedenis van het verzetswerk dat de liniecrossers in oorlogstijd verrichtten, levend gehouden.

Namens de gemeente sprak wethouder Hans Kuijpers een woordje en legde samen met een aantal leerlingen bloemen bij het beeld. Bloemen bij het monument werden er gelegd door afgevaardigen van diverse instanties.

Shantykoor De Noorderklippers en leden van muziekvereniging Alliance, verleenden medewerking aan de jaarlijkse herdenking die wordt georganiseerd door stichting Verzetsgroep de Liniecrossers.

In ons fotoalbum vindt u vele foto's van de plechtigheid: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/overdracht-adoptie-beeld-liniecrosser-lage-zwaluwe.html