Beleef TV ook in Terheijden gepresenteerd

Grappig om te zien dat er een legpuzzel op tafel lag in de ruimte van de dagbesteding in het Antonius Abt in Terheijden, waar ouderen aan bezig waren op het moment dat de digitale versie werd gepresenteerd. Janny Mulders van Surplus, wethouder Harry Bakker en Inge Elgersma van Beleef TV, onthulden én presenteerden gisterenmiddag het digitale apparaat.

Op de Beleef TV is het mogelijk om 'gewone' televisie te kijken, ermee op internet te gaan, je kunt er een laptop of Ipad op aansluiten en er zitten drie pakketten op: de fijne motoriek (het aanraken en om leren gaan met het touchscreen scherm), het pakket met beelden en liedjes van vroeger om met elkaar leuke herinneringen op te halen en het familiemenu met allerlei spelletjes. Zo kunnen ouderen met hun kinderen of kleinkinderen allerlei vormen van interactie beleven. Dat stimuleert ouderen – juist ook bij dementie – en draagt bij aan een langere mentale fitheid.

Mede op initiatief van LHB raadslid Loes Welten – zelf werkzaam in de zorg bij De Ganshoek in Lage Zwaluwe – besloot de gemeente onlangs budget vrij te maken voor de aanschaf. In de Wijngaerd in Made werd de Beleef TV enkele weken geleden in gebruik genomen, in het Antonius Abt dus gisterenmiddag en in De Ganshoek in Lage Zwaluwe gebeurt dat zodra de nieuwbouw geheel afgerond is.

Beelden bij dit artikel