’n Doorbraak en ’n doorbraak Zonzeel Hooge Zwaluwe, it giet oan!

Uitbater Paul Reniers koesterde al lange tijd de wens iets aan te passen in ontmoetingscentrum De Zonzeel in Hooge Zwaluwe. Aanpassen met name waar het de toiletgroep betreft. Zo moeten bezoekers van het tweewekelijkse Open Cafeetje op vrijdagavond, via de grote zaal naar het toilet. Nu de lokale omroep haar intrek heeft genomen op de bovenverdieping, moeten medewerkers en/of bezoekers eveneens via de grote zaal naar de toiletten.

Met de verbouwing die gisteren gestart is, wordt dit sterk verbeterd want zowel vanuit de ruimte waar het biljart staat, als vanuit de hal bij de ingang zijn de toiletten voortaan bereikbaar en dus niet alleen meer via de grote zaal. Reniers kan na de verbouwing zijn cliënten meer privacy bieden. Vergaderingen, verenigingsactiviteiten, trouw- bedrijfs- familie- of kinderfeestjes hebben straks geen last meer van anderen die via de door hen afgehuurde ruimte, de poepdozenafdeling moesten bereiken.

Ook gebruikers van de sportzaal hoeven deze omweg niet meer te gaan, zij kunnen via de doorbraak in de hal naar het toilet waarbij een extra pluspunt de invalidentoilet is. Die wás al aanwezig maar onbereikbaar. Gelukkig zag de gemeente de grote voordelen ook in zodat het licht op groen ging voor de verbouwing.

Zodra deze fase is afgerond wil Paul Reniers doorpakken met een extra en nieuwe bar in het gedeelte waar het biljart staat en het Open Cafeetje wordt gehouden. Een aanrader tweewekelijks op vrijdagavond vanaf 20.00 uur. Waar dat vanwege de vakantieperiode een Dicht Cafeetje was, is het vanavond (24-08) weer geopend.

Beelden bij dit artikel