Fietsster maakt lelijke smak en vraagt gemeente om maatregelen

Er lag een enorme laag grind op het terrein waarover fietsers moeten om naar het Biesboschpontje 't Leeuweveerke moeten om op en af te stappen. De exploitant van het pontje is géén eigenaar van het terrein maar had op eigen kosten al wat grind verwijderd.

Dat het nog steeds lastig is om door het grind te rijden bleek gisteren weer toen een inwoonster uit 's Gravenmoer een lelijke smak maakte. Haar voorwiel sloeg vast in de grindlaag waardoor ze gelanceerd werd en over het stuur vloog.

In de melding aan de gemeente schrijft ze: “Omdat de weg sterk afloopt naar de oprit van de pont en er geen enkele waarschuwing staat om snelheid te verminderen, op te passen voor slecht wegdek door grindlaag of fietsers afstappen staat, ben ik lelijk ten val gekomen. Ik kon mijn fietstocht niet hervatten. De medewerkster van de uitspanning heeft eerste hulp verleend, mijn elleboog gekoeld en schoongemaakt, pijnstillers gegeven en aangeboden mijn fiets thuis te brengen.

Ik ben door mijn zus opgehaald met de auto en naar de huisarts geweest waar ik een tetanusspuit heb gekregen en verbonden ben aan de grote schaafwond. Daarna ben ik doorgestuurd naar de eerste hulp van Amphia Breda waar foto's zijn gemaakt van mijn linker elleboog, bovenarm en schouder. Gelukkig is er geen breuk, maar wel (zeer pijnlijke) kneuzingen geconstateerd. Graag zou ik vernemen dat er een waarschuwing geplaatst wordt of een aanpassing aan de toerit om erger te voorkomen. Ik kan mijn werk niet doen door dit ongeval.”
(Naam bij onze redactie bekend)