Belevingstuin bij Antonius Abt Terheijden genomineerd voor Brabantse Stijlprijs

De eerste editie Brabantse Stijlprijs was in 2014 en voor deze tweede editie werd er meer dan het dubbele aan nominaties ingediend. Door 45 gemeenten werden er in totaal 82 bijzondere plaatsen ingezonden. De provincie wil met het initiatief bijdragen aan kennis over ruimtelijke kwaliteit en initiatieven laten zien die van 'onderop' tot stand kwamen.

De belevingstuin in Terheijden kwam tot stand door Surplus, de gemeente en een anonieme sponsor. Een tuin om te ruiken en proeven van kruiden en planten, waar jeu-de-boulen kan worden gespeeld, dieren kunnen worden verzorgd en schaken kan worden gespeeld.

De belevingstuin is aangelegd voor bezoekers en bewoners van het Antonius Abt maar ook regelmatig geopend voor het hele dorp. Het onderhoud gebeurt door vrijwilligers. Dit alles bij elkaar zorgde voor de nominatie voor de Brabantse Stijlprijs.

Of de belevingstuin in Terheijden doorgaat naar de volgende ronde wordt half februari bekendgemaakt. Alle plekken die doorgaan naar de volgende ronde, worden bezocht door een jury onder voorzitterschap van gedeputeerde Erik van Merrienboer. Vervolgens kan het publiek stemmen op de kandidaten waarna de definitieve winnaar Brabantse Stijlprijs 2017 eind mei zal worden bekendgemaakt.