Bewonersgroep Hooge Zwaluwe Voor Mekaar en leerlingen De Schittering onthullen sandwichborden

De snelheidsmeterspaarspot (ja, het heet echt zo) die van 7 t/m 28 januari aan de Kerkdijk in Hooge Zwaluwe heeft gestaan, heeft het maximumbedrag van 2000 euro opgebracht, die bewonersgroep Hooge Zwaluwe Voor Mekaar mocht besteden aan een lokaal goed doel. Na het beoordelen van alle ingezonden ideeën, heeft de bewonersgroep de leerlingen van basisschool De Schittering benaderd om samen zogeheten sandwichborden te maken.

De kinderen van groep 1 en 2 hebben zich suf gedacht en getekend en vanmorgen werd onthuld dat de tekeningen van Billy, Amber en Lies door het hele dorp komen te hangen om automobilisten bewust te maken van hun, en de maximum-, snelheid. Samen met wethouder Jan-Willem Stoop trokken de winnaressen één voor één de plastic zakken van hun bord af. Billy, groep 1, tekende zichzelf in een auto, haar mama op de fiets en haar papa die aan het wandelen was en zette daarbij dat ook zij veilig op weg wilden zijn. Amber en Lies, beiden groep 2, maakten allebei een vrolijke tekening en gebruikten daarbij de woorden 'een fleurige snelheid' en 'een zonnige snelheid'. De woorden en tekeningen zijn de boodschap die de leerlingen uit willen dragen aan alle automobilisten, of het nu dorpsgenoten zijn of passanten. 

In totaal zijn er 30 borden gemaakt waar de drie tekeningen op afgedrukt zijn en deze worden over de hele doorgaande route van Hooge Zwaluwe geplaatst. De eerste is inmiddels opgehangen bij de bushalte aan de Kerkdijk, tegenover Restaurant Onze Kerk. De rest volgt zo snel mogelijk. Ook zal er onderzoek gedaan worden of het mogelijk is om dit traject ook in de andere kernen van de gemeente op te zetten, met de kinderen van de andere basisscholen. Het bedrag van 2000 euro dat de snelheidsmeterspaarpot opbracht, is overigens nog niet in zijn geheel gespendeerd. Er is nog geld over, wat besteed zal worden aan een nog nader te bepalen doel. 

Beelden bij dit artikel