Het grote Wijngaerd Boerentuinlentefeest was vooral liefff

Goed dat u doorklikt naar ons platform want hoewel we onder de indruk waren van verzorgers (Anita red.) die lief over een arm van een hoogbejaarde streken tot verzorgers die ouderen in rolstoelen voortduwden, gaat het natuurlijk over het Lentefeest dat vandaag werd gehouden in de Boerentuin van zorgcentrum De Wijngaerd in Made.

Op de uitnodiging om op het feest te komen waren velen ingegaan. Niet alleen uit Made, maar ook uit andere Drimmelense kernen. Niet alleen ouderen, maar ook jongeren want bijvoorbeeld ook kinderdagverblijven waren uitgenodigd. Hoogbejaard en heel jong, dat matcht natuurlijk geweldig, vertelde ook Ilona Flipsen, coördinator Welzijn bij De Wijngaerd. 'We hebben er heel wat uitgenodigd want deze Boerentuin is prachtig en hij is niet alleen bedoeld voor bewoners van De Wijngaerd. We willen met de tuin meer inzetten op extra mogelijkheden voor dagbesteding', vertelt Ilona die uit de gekheid wel even wil demonstreren hoe je de loeizware ijzeren strijkbout uit vroeger tijden bedient.

Samen met de teil met wasbord maakt de strijkbout deel uit van een stukje nostalgie dat door een van de vrijwilligers komende tijd telkens wordt verwisseld met andere 'spulletjes van vroeger'. Op het Lentefeest was er van alles te zien van bijen in een bijenkast tot kantklossen en van schapen scheren voor kids tot proeven van hapjes. De onlangs geplante fruitbomen én de vele dieren zoals cavia's, konijnen, kippen en vogels maakten het Lentefeest compleet. Mooi!

Beelden bij dit artikel