Bewonersgroep Hooge Zwaluwe Voor Mekaar helpt gemeente een handje met bewegwijzering

Dat de straatnaamborden en de bewegwijzering niet altijd duidelijk of zelfs juist zijn, is nogal een kwalijke zaak als hulpdiensten het adres niet kunnen vinden. Dit gebeurde even geleden in de Brandestraat in Hooge Zwaluwe en in de Noord-Brabantlaan in Lage Zwaluwe.

"Hooge en Lage Zwaluwe en Helkant behoren al tot de zogenaamde 'Rode Zone' voor de hulpdiensten. Een kwartier aanrijtijd is haalbaar, mits de straat snel te vinden is. In de Noord-Brabantlaan in Lage Zwaluwe is dit ook al eens mis gegaan, wat ons aanleiding heeft gegeven om dit rapport samen te stellen", aldus Jan Budding, lid van de bewonersgroep Hooge Zwaluwe Voor Mekaar. 

Samen met voorzitter Karel van Schubert overhandigde Jan gistermiddag het rapport Straatnaambebording Hooge Zwaluwe en Helkant. De bewonersgroep is langs alle kruispunten en wegen in Hooge Zwaluwe en Helkant geweest om hun bevindingen rondom de straatnaamborden en bewegwijzering in kaart te brengen en de gemeente hiermee een handje te helpen. "Zelfs inwoners hebben ons op punten gewezen die wel beter konden. Bijvoorbeeld wanneer er veel automobilisten rondjes rijden in de wijk omdat ze de weg niet meer kunnen vinden, waar ligt dat aan en wat kunnen we daaraan doen. De inwoners hebben punten aangeleverd die wij als bewonersgroep zelfs nog niet eens gezien hadden", vertelt Budding.

De overhandiging van het rapport gebeurde op de kruising Wilgenweg / Zanddijk, waar maar liefst vier straatnaamborden op één paal hangen. Wethouder Jan-Willem Stoop, die het rapport in ontvangst nam, gaf aan blij te zijn met het rapport. "De bewonersgroep heeft zelf het initiatief genomen om ons te laten weten wat er wel en niet werkt in de praktijk. We hebben het beleid 'Zoveel mogelijk borden op één paal, want dat scheelt weer een paal', maar dat blijkt dus niet te werken", grapt Stoop. "We hebben het besef dat de bebording en de bewegwijzering wel duidelijk moeten zijn en zeker moeten kloppen. We gaan dit rapport dus uitgebreid bekijken en onderzoeken".

Op de foto ziet u v.l.n.r. buitendienstmedewerker van de gemeente Herman Heil, wethouder Jan-Willem Stoop en Jan Budding en Karel van Schubert van de bewonersgroep bij de vier straatnaamborden op de kruising Wilgenweg / Zanddijk in Hooge Zwaluwe. 

Beelden bij dit artikel