Bijna weekend!

Dit weekend wordt het druk, heel druk! In de kernen van onze gemeente wordt er van alles georganiseerd voor jong en oud. Ziet u ook door de bomen het bos niet meer? Onze redactie zette de evenementen van dit weekend even op een rijtje!


Zwaluws Zomerfestijn
De vierde editie van het Zwaluws Zomerfestijn wordt dit weekend gehouden op en rondom het terrein van de sporthal in Lage Zwaluwe.

Vrijdag 7 september: Low Swallow Games – 19.15 – 21.15 uur
Teams van 4 personen voltooien allerlei spellen en onderdelen. Onderdelen die je in de Low Swallow Games kunt tegen komen zijn: o.a. een Kennis Quiz, Boomstamwerpen en een ballengoot.

Zaterdag 8 september: Beachvolleybaltoernooi en feestavond – 13.30 – 01.00 uur
Tussen 13.30 en 21.00 uur spelen teams het beachvolleybaltoernooi. Aansluitend van 21.00 tot 01.00 uur barst de feestavond los in de tent met muziek van Partydisco P&P. 

Zondag 9 september: Jeugdprogramma, beachvoetvolleybal, rommelmarkt, braderie, beachparty – 11.00 – 21.00 uur
Op zondag is er van alles te doen in Lage Zwaluwe. Struinen op de rommelmarkt en de braderie, kijken naar hoe verschillende teams het beachvoetvolleybaltoernooi spelen, een rondje kermis, springkussens of stormbaan en natuurlijk afsluiten op de beachparty met Ultra Music.


Kermis Terheijden
Dit jaar staat de kermis in het centrum van Terheijden van zaterdag 8 september t/m dinsdag 11 september. Dagelijks is de kermis geopend van 14.00 tot 00.00 uur. Toffe attracties, leuke spelletjes en grijpmachines en natuurlijk op zondag 9 september de Traaierie!


Traaierie
Op kermiszondag organiseert de Harmonie Terheijden haar jaarlijkse Traaierie vanaf 10.00 uur. Kramen, spelletjes, quizen, kleedjesmarkt, muzikale bijdragen en lekker eten en drinken: op de Traaierie is er vermaak voor jong en oud!


Open Monumentendagen
Op zaterdag 8 en zondag 9 september vinden de Open Monumentendagen weer plaats. Op verschillende plaatsen binnen onze gemeente zijn monumenten te bezoeken, waar verschillende activiteiten plaatsvinden.

 • Molen De Arend, Terheijden – geopend zaterdag 8 september van 10.00 tot 16.00 uur 
 • Molen Zeldenrust, Hooge Zwaluwe – geopend zaterdag 8 september van 11.00 tot 17.00 uur
 • Hervormde Kerk, Drimmelen – geopend zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur
 • Hervormde Kerk, Hooge Zwaluwe – geopend zaterdag 8 september van 10.00 – 17.00 uur
 • Voormalig Raadhuis, Hooge Zwaluwe – geopend zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur
 • Voormalig RK Kerk, Hooge Zwaluwe – geopend zaterdag 8 én zondag 9 september van 10.00 – 17.00 uur


Wandelen op Zondag – start 09.30 of 10.15 uur
U kunt elke zondagochtend in onze gemeente een lange of korte wandeling maken in onze gemeente.

Iedere zondag heeft zijn eigen vertrekpunt en op de tweede zondag van de maand, 9 september dus, is dat Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe.

Duur van de wandeling en tijdstip van vertrek
De lange wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en start om 09.30 uur. De korte wandeling duurt ongeveer drie kwartier en start om 10.15 uur. U hoeft niet een geoefende wandelaar te zijn om aan deze gratis wandelingen deel te nemen. Iemand van de organisatie loopt mee voor de route. Trek wel goede loopschoenen aan.


Muziek 2e zondag van de maand – 11.00 – 12.00 uur
Iedere tweede zondag van de maand is het genieten bij Restaurant Onze Kerk met de meest bijzondere muziekconcerten, die helemaal gratis te bezoeken en beluisteren zijn!

Aanstaande zondag 9 september bundelen koor De Tempeliers en tienerkoor Amee-Zing hun stemmen en treden tijdens het Open Monumentenweekend voor u op!


Opening De Abt
Op 9 september zal burgemeester Gert de Kok de afscheidingswand in de Antonius Abt kerk in Terheijden onthullen. Door het plaatsen van de wand, wordt de kerk opgedeeld in twee 'zalen'. De ene kan nog gebruikt worden voor parochianen, het andere gaat dienst doen als multifunctionele ruimte, waar o.a. optredens en exposities kunnen worden gehouden. Een nieuwe invulling voor het behoud van de grote Antonius Abt kerk. 

U bent van harte welkom om de openingsmiddag bij te wonen. 

Het middagprogramma, dat begint na de officiële opening, is als volgt:

 • 11.30 uur  Officiële start van 'De Abt' met medewerking van Burgemeester Gert de Kok en Harmonie Terheijden
 • 11.40 uur  Onthulling van de afscheidingwand met medewerking van Robin Rovers van Rovers AVL uit Made
 • 11.45 – 18.00 uur  Expositie Stichting Behoud de Antonius Abt, met medewerking van Werkmaat van SOVAK
 • 11.45 – 18.00 uur  Film gemaakt door Theo den Exter over de totstandkoming van de     afscheidingwand. Toelichting op het ontwerp door Edwin Paymans en Susan Nash
 • 11.45 – 18.00 uur  Kleurwedstrijd voor kinderen in de kerk. Schminken door professionals
 • 12.30 uur  Optreden Dansschool Fuse uit Terheijden
 • 13.00 uur  Optreden Cowboy Billie Boem
 • 13.45 uur  Optredens Dames- en Herenkoor Terheijden en Gummaruskoor Wagenberg
 • 14.30 uur  Optreden Anthony Singers Terheijden
 • 15.15 uur  Optreden Babs & Sven
 • 16.30 uur  Optreden Road Tripping
 • 18.00 uur  Einde


Mist u een evenement? Laat ons dit dan weten! U kunt een evenement insturen op onze evenementenkalender via http://www.kijkopdrimmelen.nl/evenementen.