Biljarters KBO Wagenberg gaan digitaal

De biljarters van de KBO Wagenberg kunnen hun scores na deze week digitaal gaan bijhouden. Op het oude scorebord konden alleen de caramboles worden bijgehouden, maar op het nieuwe digitale scorebord is veel meer mogelijk. Het scherm hangt er al en dankzij de cheque van 425 euro die zij uit de subsidieregeling Samen aan de Slag hebben gekregen, kan er ook een computer aan gekoppeld worden, waarmee de scores van de biljarters digitaal kunnen worden bijgehouden.

Zojuist overhandigde wethouder Harry Bakker de cheque aan Michael en Frans. Michael is al jarenlang actief bij de KBO Wagenberg, vrijwilliger bij Plexat en betrokken bij de senioren en biljartmiddagen, Frans is actief biljarter en kwam met het idee om de aanvraag te doen bij de gemeente voor een bijdrage uit Samen aan de Slag. En met succes dus; er werd een bedrag van 425 euro beschikbaar gesteld voor een digitaal scorebord. Het scherm is er, aanstaande vrijdag komt ook de computer.

Na het uitreiken van de cheque en het onthullen van het scherm (waar voor het moment suprême nog een piepschuim-omhulsel omheen hing), stelde één van de biljarters de vraag aan Piet (van de Beheerdersgroep Plexat, red.): “Kunnen we nu weer biljarten?”, waarop Piet scherp antwoordde: “Dat heb je nog nooit gekund, dus zal het nu niet veel beter worden!”. Die opmerking kon op een luid geschaterlach van de andere biljarters rekenen en zette direct de toon voor nog een gezellige middag.

Beelden bij dit artikel