Burenhulp met spontane uitlaatservice

De hoogbejaarde Van der Made en zijn vrouw woonden in een van de aanleunwoningen die begin van dit jaar zijn gesloopt om plaats te maken voor een nieuw verzorgingscentrum in Lage Zwaluwe. Samen met de meeste ouderen uit de woninkjes, namen zij intrek in een vleugel van het oude zorgcomplex.

Die vleugel is speciaal voor hen gereedgemaakt zodat ze nog steeds buren zijn. Zodra de nieuwe Ganshoek gereed is, mogen deze bewoners als eerste hun intrek nemen. Eigenlijk zijn in het verzorgingscentrum honden niet toegestaan, maar vanzelfsprekend werd er voor meneer en mevrouw Van der Made een uitzondering gemaakt. Het hondje mocht dus mee en woont nu ook in De Ganshoek.

Echter, meneer Van der Made die hem normaal altijd uitlaat omdat zijn vrouw dat niet meer kan, tobt momenteel met zijn gezondheid. Gelukkig hoorde overbuurvrouw aan de Ganshoeksingel Marieke dat en momenteel wandelt zij al een paar weken regelmatig met het hondje.

De laatste weken heeft ze trouwens hulp daarbij want vier à vijf keer per dag is natuurlijk heel wat. Wel prettig voor de kleine viervoeter dat er spontaan een uitlaatservice is ontstaan. Niet door Koerskaart, niet door Meet & Match maar gewoon door – en vanuit – dorpsbewoners zélf. Chapeau!

Hopelijk is meneer Van der Made weer snel in staat om zelf zijn hondje weer uit te laten.