De kogel is door de kerk: minister Kamp beslist definitief over 380 kV hoogspanningslijn

Minister Kamp heeft vrijdagmiddag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de 380 kV hoogspanningslijn via het noorden van West-Brabant wordt aangelegd. Dit is voor de gemeente Drimmelen de ongunstigste beslissing.

De hoogspanningslijn wordt aangelegd vanaf Rilland, via Woensdrecht en Roosendaal-Borchwerf, naar Standdaarbuiten. Vervolgens via Zevenbergschenhoek en Hooge Zwaluwe naar Geertruidenberg, verder richting 's-Gravenmoer en via de bosroute bij Huis ter Heide. Op locatie De Spinder, ten noorden van Tilburg, wordt een nieuw 380 kV-station gebouwd, waar de lijn eindigt. 

Om 18.00 uur bracht de minister het volgende Social Media-bericht naar buiten:
"Het project Zuid-West 380 kV Oost gaat over de nieuwe hoogspanningsverbinding die tussen Rilland en Tilburg wordt aangelegd. Deze is nodig om Nederland ook in de toekomst te blijven voorzien van de stroombehoefte. Met 18 gemeenten en 2 provincies overhandigden wij op 31 mei een meest gedragen tracé als advies aan minister Kamp. Wij zijn zeer verheugd dat de minister ons breed gedragen plan en voorstel heeft overgenomen. Bij de verdere uitvoering blijven de samenwerkende overheden ook nauw verbonden. Alle informatie over deze hoogspanningsverbinding vind je op: http://www.zuid-west380kv.nl/rilland-tilburg".