Radiomakers Omroep Drimmelen ontevreden, uitzendingen vanuit nieuwe geheime locatie

Gisteravond ontving de redactie van KijkopDrimmelen een persbericht van de radiomakers van Omroep Drimmelen. In het onderstaande bericht is te lezen dat er al enige tijd onvrede heerst onder deze groep vrijwilligers. Zij stoppen niet, maar hebben wél het pand verlaten.

Vrijwilligers radio, Omroep Drimmelen:
"Onder de radiomakers van Omroep Drimmelen leeft al geruime tijd een gevoel van onvrede over de visie jegens en de manier van omgang met hun afdeling.

Er zit inmiddels weinig tot geen vooruitgang meer in de radio afdeling en de radiomakers hebben het gevoel structureel achtergesteld te worden binnen de omroep. Uitwerken van nieuwe ideeën gaat moeizaam, ook al worden deze voldoende aangedragen en bedacht. Dit is vreemd aangezien Omroep Drimmelen juist ontstaan is vanuit een ploeg enthousiaste radiomakers met frisse en vernieuwende ideeën. Een gevoel van positiviteit over dit ‘bijbaantje op vrijwillige basis’ vinden we van groot belang. Niet in de laatste plaats omdat het hier gaat om een lokale omroep die gericht is op onze eigen regio! De ‘drive’ onder de radiomakers is inmiddels bekoeld, er is een hunkering naar een impuls om door te kunnen groeien. Een vernieuwende, frisse blik is nodig om de ontwikkeling van de omroep gaande te houden.

Wij radiomakers zouden graag zien dat Omroep Drimmelen ook weer ‘onze’ omroep wordt en dat de, toch al zeer beperkte middelen welke we als stichting ter beschikking hebben, goed gebruikt worden om toekomstige ontwikkelingen ruimte te geven. Hieruit voortvloeiend hopen wij dat er geen stilstand meer plaats vindt maar juist ruimte wordt gemaakt om niet alleen te luisteren naar ideeën, maar er ook actie in te ondernemen. Daarnaast hopen we de dialoog te kunnen aangaan waarbij er met dat wat er wordt besproken daadwerkelijk iets gedaan wordt.

Om de positiviteit en het enthousiasme terug te brengen onder deze vrijwilligers, hebben zij gisteren het pand van Omroep Drimmelen verlaten en worden de radio uitzendingen (voorlopig) vanuit een andere, geheime locatie voortgezet, tot we middels constructief overleg, de saamhorigheid terug gevonden hebben.

Via Internet kunt u de radiomakers van Omroep Drimmelen tijdelijk vinden via www.radiodrimmelen.nl of zoek ons op facebook via radio Drimmelen."