Burgemeester De Kok vaardigt noodverordening uit

Burgemeester Gert de Kok heeft op 22 november 2016 de Noodverordening Hamseweg 2016 uitgevaardigd. Dit heeft hij gedaan op verzoek van politie en justitie.

In oktober 2015 heeft er een dubbele moord / doodslag plaatsgevonden in en nabij een vakantiewoning aan de Hamseweg in Hooge Zwaluwe. Het rechercheteam voert een reconstructie uit op de plaats delict op zondag 27 november 2016 van 07.00 tot ongeveer 16.30 uur.

Om de reconstructie mogelijk te maken, wordt de (in)directe omgeving van het bewuste vakantiehuisje beveiligd en bewaakt. Dit geldt ook voor het transport van de verdachten. De noodverordening is uitgevaardigd om de openbare orde en veiligheid te waarborgen.

De noodverordening geldt op zaterdag 26 november 2016, 14.00 uur tot zondag 27 november 2016, 18.00 uur. Het aangewezen gebied wordt afgezet en is niet toegankelijk voor onbevoegden, zodat de reconstructie zorgvuldig en ongestoord kan plaatsvinden. Mensen die in het gebied wonen, mogen het aangewezen gebied betreden, mits zij zich bij de politie ter plaatse kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Ditzelfde geldt voor bezoekers van deze bewoners. Na registratie en toestemming van de politie kunnen zij hun bezoek voortzetten.

Het verbod om het gebied te betreden geldt overigens ook voor een drone of een ander soort voortbewegend en/of zwevend voorwerp in de lucht, al dan niet voorzien van camera. Deze zullen ook verwijderd worden uit het luchtruim.

Het gebied waarvoor de noodverordening geldt, betreft de volgende wegen/punten:

  • Amerweg 3 (de ijsbaan);
  • Brugdam 17/17a in Lage Zwaluwe;
  • Kruising Molenweg, Molendijk, Bosseweg, ter hoogte van de Molenweg;
  • 5 meter ten zuiden van de Ruilverkavelingsweg.