Burgemeester Gert de Kok opent Prinsenpark in Made

Zojuist heeft burgemeester Gert de Kok het Prinsenpark in Made officieel geopend. Het park, gelegen in de Prinsenhof tussen de Dahliastraat en de Prinsenpolderstraat, is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Wijkvereniging Prinsenhof, de gemeente Drimmelen, diverse lokale sponsoren en landelijke fondsen. Wijkvereniging Prinsenhof is de allereerste wijkvereniging die de speeltoestellen en de inrichting van een park realiseert.

Koos Krook, één van de kartrekkers van de realisatie van het Prinsenpark, opende het officiële gedeelte van deze middag, waarna burgemeester De Kok het woord overnam en sprak over burgerinitiatieven. Een jaar of 7 geleden sprak hij daar al over in zijn nieuwjaarstoespraak, toen nog met sceptische reacties als gevolg. 'Mensen doen dat één maand en dan zwakt dat weer af' was één van de uitspraken die De Kok te horen kreeg. "Inmiddels hoor ik die reacties niet meer, burgerinitiatieven zijn de normaalste zaak van de wereld geworden. Wijkvereniging Prinsenhof is daar een geweldig voorbeeld van", aldus onze burgervader. 

Uit het gemeentelijke initiatief Samen aan de Slag mocht de wijkvereniging een cheque ter waarde van 2000 euro ontvangen voor de realisatie van het Prinsenpark, welke bestaat uit een speeltuin, jeu-de-boulesbaan, voetbalveldje en een aantal rustplekken. Het is een centrale ontmoetingsplek voor buurtbewoners, maar ook voor mensen daarbuiten. 

Beelden bij dit artikel