Burgemeester Gert de Kok sluit drugspanden Lage Zwaluwe

Burgemeester Gert de Kok heeft de loods in Lage Zwaluwe, waar het drugslab zich bevond dat in oktober 2018 is aangetroffen, gesloten voor de duur van 12 maanden. Het chalet met de ondergrondse hennepkwekerij is gesloten voor de duur van 3 maanden. 

Na de ontdekking van het drugslab aan de Zwingel op 10 oktober 2018, heeft de politie enkele dagen nodig gehad om het laboratorium te ontmantelen en werd 30.000 liter drugsafval afgevoerd.

De gemeente sluit de drugspanden nu pas omdat de gemeente eerst zorgvuldig onderzoeken moest laten uitvoeren om de zwaar vervuilde loods voor een langere tijd veilig te kunnen sluiten. Deze onderzoeken bestonden uit milieuonderzoek van bodem, water en lucht. Verder heeft een externe constructeur de bouwkundige constructie van de loods geïnspecteerd op eventuele inwerking van chemicaliën. De rapporten met uitkomsten van deze onderzoeken hebben enige tijd op zich laten wachten.

Politierapport
Ook de politie kwam later met haar rapport dat er daadwerkelijk drugs zijn aangetroffen in het pand. Deze constatering was in 2018 nog nodig om een pand te kunnen sluiten. Inmiddels is deze wetgeving verruimd.


Foto 1: Politie
Foto 2: KijkopDrimmelen.nl

Beelden bij dit artikel